Afşin Belediyesi, 27-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek "Kahramanmaraş Tanıtımı Günleri" için hazırlıklarını tamamladı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Gücen, Ankara Atatürk Kültür Merkezinde üçüncüsü düzenlenecek olan Kahramanmaraş Tanıtım Günleri için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığının organizesiyle gerçekleşecek tanıtım günlerinde Afşin standının yine ilgi odağı olacağını ifade eden Başkan Güven, "Kahramanmaraş Tanıtım Günlerinde ilçemizi en iyi şekilde tanıtmak için çalışmalarımızı tamamladık. Tanıtım günlerinde standımızı ziyaret edecek olan misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak, ilçemizin tarihi ve kültürel dokumuzu, yöresel ürünlerimizi, tarımsal ürünlerinizi ve coğrafik güzelliklerini tanıtacağız” dedi.

- "Eshab-ı Kehf başrolde olacak"

Tanıtım günlerinin UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alan Eshab-ı Kehf'i tanıtmak için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Başkan Güven, şunları söyledi:

" Tanıtım Günleri için özel olarak oluşturulan UNESCO Dünya Mirasları Geçici Listesinde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin dev maketiyle bu organizasyonda yerimizi alacağız. Biz burada başrole Eshab-ı Kehf'imizi alarak ardından ilçemizin tarihi ve kültürel dokusunu, yöresel ürünlerimizi ön plana çıkartarak buraya gelen misafirlere en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağız. Yaklaşık bin 600 yıllık geçmişi bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesinin UNESCO kalıcı listesine alınması için gayretlerimiz devam ediyor. 2019'da kalıcı listeye aday olmak için başvurumuz olacak."

UNESCO listesine girmenin bir prestij olduğunu vurgulayan Güven, ""İnşallah kalıcı listede olduğumuzda özellikle yurt dışı ziyaretçi sayısının çok daha fazla olacağına inanıyorum. Yurt içinde de aynı şekilde ziyaretçilerin artacağını düşünüyoruz. Dünyadaki turizm hareketliliğinin yüzde 30'nun UNESCO listesine bağlı olduğu biliniyor. O yüzden biz sabırsızlıkla kalıcı listeyi bekliyoruz. Hazırız ve çalışmak istiyoruz. Yaklaşık bin 600 yıllık bir mabedi, Eshab-ı Kehf'i tüm dünyanın tanımasını istiyoruz. Türkiye'de herkesin görmesini istiyoruz. Bu yüzden bizim baş tacımız Eshab-ı Kehf külliyemizi ön plana alıyoruz. Tanıtım günleri, turizm fuarları Eshab-ı Kehf'in, Afşin'in tanıtımı açısında çok önemli. Bu organizasyonlarda Afşin sahip olduğu değerleri bir bütün olarak tanıtma fırsatı buluyoruz. Başkentimiz, Ankara'da 27-30 Eylül arasında düzenlenecek Kahramanmaraş Tanıtım Günlerinde standımıza herkesi bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi