Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından  Suriyeli sığınmacılar Afşin'e gönderilen 3 tır yardım malzemesinin dağıtımına başlandı.
 
Yardım tırlarının içinde gıda, giyim, battaniye ve temizlik maddelerinin bulunduğunu söyleyen Suriye Gönüllüleri üyesi Muttalip Terzi, "Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilerin içerisinde en rahatı Afşin'de bulunan mülteciler." dedi.
Afşin'e gelen yardım malzemelerin Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarına göre dağıtıldığını söyleyen Terzi, "Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan organizasyonlarla Kahramanmaraş'a toplamda 50 tır yardım yapıldı. Ankara'da bu yardımlar iş yerleri kendi bünyelerinde bulunan malzemeleri yardım olarak gönderdi. Yardım malzemelerinin içinde hazır su, gıda ve yatak gibi temel ihtiyaçları kapsayan malzemeler bulunuyor. Bu yardımlardan 3 tır Afşin'imizde kalan Suriyeler için aldık. Afşin'e gelen yardımları depolarımıza indirdik ve talep oldukça ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtıyoruz. Afşin'e 50 kilogram olarak gelen pirinç, nohut ve nohut gibi gıda malzemelerini 5 ve 10 kilogramlık paketler halinde getirdik. Bu yardımları Suriyeli sığınmacılara bu şekilde dağıtımını yapıyoruz. " diye konuştu.

Afşin'de bin 700 Suriyeli sığınmacının olduğunu söyleyen Terzi, "İlçemizde bin 700 civarında mülteci var ve yapılan bu yardımları hepsine ulaştırmaya çalışıyoruz. Yardımların elimize ulaşmasında ve dağıtımı esnasında bizlerden desteklerini esirgemeyen Afşin Kaymakamımız Fatih Aksoy'a, Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'e ve bütün sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Benim tahminime göre Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilerin içerisinde en rahatı Afşin'de bulunan mülteciler.  Çünkü Afşin'e dışarıdan gelen Suriyeli sayısı çoğalmaya başladı. Bizim yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde ilçemizde bulunan Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarına cevap verecek malzemelerimiz var. Onları ilçemizde rahat ettirmek için elimizden gelen bütün imkanları kullanıyoruz." açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi