İngiltere'de iş hayatına atılan Kahramanmaraşlı girişimci Ayşegül Doğan, memleketi Andırın ilçesinde vatandaşların İngilizce öğrenmeleri için kolları sıvadı.

Uzun yıllar İngiltere İngilizce Öğrenme Merkezinde çalışan Doğan, her yaşta insanın yabancı dil öğrenebileceğini belirtti.

İngiltere'ye giden 12 yaşındaki çocuğun bir aile yanına yerleştirildiğini dile getiren Doğan, "Çocuğumuzun yeme, içme ve barınma ihtiyacına destek sunuluyor. Aynı zamanda yaşadığı evin kültürünü de öğrenmiş oluyor. Büyük gruplardaysa üniversiteyi bitirmiş bir öğrenci yurt dışına geldiğinde bir İngiliz'in evine yerleştiriliyor. O İngiliz'in ailesinde kalıyor ki son derece güvenilir." diye konuştu.   

Dil eğitimi almak isteyen çocukların tüm işlemleriyle ilgileneceklerini ifade eden Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İngiltere'de dil eğitimi almak isteyen kişinin vize işlemlerini alacağız. Biz orada dil öğrenmek isteyen kişiyi karşılayacağız. Konaklayacağı eve götürüp oradaki bütün organizasyonu biz yapacağız. İsterse orada okula gitme imkanı da sunacağız. İngilizce'yi öğrenip tekrar ailesine dönecek."

Doğan, Andırın ilçesinde yaz aylarında 1,5 ay süre ile İngiltere'den gelecek personel tarafından ücretsiz dil kursu verileceğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi