Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Andırın ilçesinin yayla turizminin merkezi olabileceğini söyledi.
Pakdil, Andırın ilçesini ziyaretinde yaptığı açıklamada, genel nüfusu 36 bin civarında olan Andırın'ın yaz aylarında 40 bin civarına çıktığını söyledi.
Nüfus hareketliliğinin Andırın'ın yayla turizmine yönelik tarafını ortaya çıkarttığını belirten Pakdil, şunları kaydetti: "Andırın'ın yayla turizmi merkezi haline geldiğine şahitlik ettik. Bunun için de yapılacak çalışmaları, düzenlemeleri, verilecek hizmetleri buna görev yapmamız gerekiyor. Konaklama probleminin halledilmesi halinde Andırın yaz aylarında daha kalabalık ve nitelikli bir nüfusu ağırlayacak ve ilçemize bir gelir kaynağı olacaktır" dedi.
Andırın Devlet Hastanesi'nde ziyaret eden Pakdil, halk sağlığının son derece önemli olduğunu, ihtiyaca göre yeniden planlamalarının yapılmasının zaruri olduğunu ifade etti.
Vatandaşların sağlıklı olabileceği ortamın gerektirdiği koşulları sağlayarak toplumun isteğine cevap verilmesi gerektiğini aktaran Pakdil, "Hastalığı önlemek ve sağlığı geliştirmek için bilimsel ve teknik bilgiyi uygulayarak organize şekilde toplum çabası gerektirmektedir. Bu misyonun yerine getirilmesi için kamu kuruluşlarının olduğu kadar özel kuruluşların ve bireylerin katılımı gerekmektedir. Devletin sağlık politikası yetkililerinin en önemli işi hayati önem taşıyan elementlerin yerli yerine oturmuş olduğunu belirlemek ve bunu güvence altına almak olmalıdır."
Andırın Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Ali Yalçın da yaz aylarında günde 100-110 çocuğun tedavisini yaptıklarını belirtti.
Diğer ilçelerde yaz aylarında hastanelerdeki doluluk düşerken, Andırın'da durumun tam tersi olduğunu diye getiren Yalçın, "Özellikle yaz aylarında yatak sayımız yetmiyor. Bunun için 30 yataklı yeni bir hastane çalışmamız var. Son aşamaya geldik. Hastanenin eskiyen lojmanları yıkılacak. Yaz aylarından dolayı 40 bin nüfusa hizmet veriyoruz" şeklinde konuştu.
Pakdil'in Andırın Kaymakamı Alper Çifci, Andırın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Andırın Devlet Hastanesini ziyaretine, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, AK Parti Andırın İlçe Başkanı Şaban Avcı eşlik etti.
Editör: Haber Merkezi