Anadolu’ya yolculuk sergisi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) açıldı.
KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ev sahipliğini yaptığı resim çalıştayının ardından “Anadolu’ya Yolculuk Sergileri 9. Durak Kahramanmaraş’tı’ adlı resim ve fotoğraf sergisi açıldı. 48 Ressamın ve 15 Fotoğraf sanatçısının 100’den fazla eserinin beğeniye sunulduğu serginin açılışını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ve sanatçılar yaptı.
Törende konuşan Resim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aziz Erkan, Anadolu’da yaşayan sanatseverlerin ve sanat eğitimi alan öğrencilerin bu tür çalıştaylara ve sergilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Erkan, “Biraz sonra gezeceğiniz sergideki resim ve fotoğrafları izlerken belki de o eseri yapan sanatçı ile sırt sırta duruyor olacaksınız, eğer sesli düşünürseniz sizi mutlaka duyacak ve emin olun eserle ilgili size bilgi verecektir. Ben böyle bir organizasyonda ‘ne gerekiyorsa yapın’ diyerek bize sonsuz destek veren Rektörümüz Sayın Karaaslan’a ve bu zor görevi üstlenen Küratör Kamer Batıoğlu’na şükranlarımı sunuyorum’ dedi.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tutuş ise, “Anadolu’ya yolculuk sergileri Konya’dan başladığı yolculuğuna Mersin, Çorum, Ordu, Batman, Mardin, Gaziantep ve Adıyaman’dan sonra 9.durağı olan Kahramanmaraş’a geldi. Ben emeği geçen herkese, desteklerini esirgemeyen rektörümüze sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
KSÜ Rektörü Karaaslan’da sanatın önemine değinerek, “Sizler eğer futbol oyununu sadece skor ya da taraftarlık olarak değerlendirirseniz futbolun estetiğini, zarafetini, güzelliğini, saha içinde yapılan göze hoş gelen hareketlerini göremezsiniz. İşte resim sanatı da böyledir. Resme sadece çizgi olarak bakarsak onun içinde ki duyguyu, düşünceyi, estetiği, güzelliği, ana temayı, uyumu anlayamayız, birazdan resim ve fotoğraflarla gözümüze ve gönlümüze hitap edecek olan tablolara emeği geçenlere ellerinize sağlık diyor teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Açılışın ardından sergiyi gezen Karaaslan, Küratör Kamer Batıoğlu ile Ressamlardan ve Fotoğraf sanatçılarından bilgiler aldı. Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Baş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı ile çok sayıda dekan, akademisyen, sanatçı ve öğrenci katıldı.
Editör: Haber Merkezi