Afşin Ashab-ı Kehf Tanıtım Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ASDER)  tarafından düzenlenen Anadolu Kandilleri isimli program düzenlendi.
 
Afşin Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programda Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Nursaçan, İlahi Sanatçısı Abdurrahman Önül ve Mustafa Yılmaz, Afşinlilerle bir araya geldi. İlahi Sanatçısı Abdurrahman Önül, bir birinden güzel ilahileri seslendirdi.
 
İlahiler ardından Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Nursaçan, “Sevgi” isimli konferans verdi.
 
Kuran-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in (SAV) hayatından kesitler sunarak konuşmasını sürdüren Nursaçan, din görevlilerinin de toplumu iyi tanıması gerektiğini ifade ederek, sevgi ve kardeşlik özünde diyaloglar kurulması gerektiğini dile getirdi.
 
2012 yılında Türkiye'de 600 bin kişinin evlendiğini bunlardan 200 bininin bir yıl dolmadan boşandığını vurgulayan Nursaçan, "Aydınlık olmazsa karanlık, ilim olmazsa cehalet, sevgi olmazsa nefret gelir. Niye bu geçimsizlik? Neyi paylaşamıyorsunuz?" diye konuştu. 
 
Peygamber efendimiz (SAV)’ in “ashabım, sizden öncekilerin helak olmasına sebep; yakın yerlere gittiler, uzak yerleri ihmal ettiler. Siz yakına da gidin uzağa da gidin hakkı ve hayrı tebliğ edin” diye buyurduğunu belirten Necmettin Nursaçan, Peygamber efendimizin; Kâbe’nin karşısında Hacer-ül Esved’ in huzurunda, kadir gecesini geçirmektense; müminlerin arka safında üç gece nöbet tutmanın kendisi için çok daha iyi olduğunu buyurduğunu söyledi.
 
Değerli âlimlerden alıntılar da yaparak; Ayet’e, Hadis’e dayanmayan sohbette hayır olmadığını kaydeden Necmettin Nursaçan sözlerini şöyle sürdürdü: “Efendimiz şöyle buyuruyordu; şu üç şey kimde varsa, imanın zevkine ermiştir: Allah ve elçisi her şeyden sevgili olmalı, yaptığını Allah için yapmalı; yapmadığını Allah için yapmamalı, küfre düşmekten öyle korkmalı ki, sanki ateşe atılacakmış gibi” dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi