Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,2011-2012 eğitim öğretim yılının, ilk bölge danışma kurulu ve müdürler toplantısı Afşin Halk Eğitim Merkezi’nde yaptı.
Afşin Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıda, okulların fiziki yapısı, kız çocuklarının okullaşması, okullarda şiddetin önlenmesi, taşımalı eğitim uygulaması, kumanya dağıtımı, ücretsiz ders kitabı dağıtımı, odun, kömür, kalyak dağıtımı, okullarda onarım ve ek derslik yapım çalışmaları gibi bir çok konu masaya yatırıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Nusret Karataş, “ İlköğretim ve ortaöğretimde bir önceki seneyi kıyasladığımızda hakikaten bizleri sevindiren ve umutlandıran çok bariz bir şekilde başarılı olduğumuzu görmekteyiz. Ortaöğretime geçiş sınavlarında nerdeyse %100’e varan bir başarının olduğunu görmekteyiz. Üniversite sınavlarında da aynı şekilde geçen seneye göre başarılı bir dönem geçirdik. Bir çok öğrencimiz üniversite sınavını kazandı ve yerleşti. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, öğretmenlerimiz ve müdürlerimiz olarak, veliler olarak enerjimizi ve düşünce yoğunluğumuzu eğitim-öğretim noktasında birleştirdiğimiz taktirde bu ortaya konulan başarının kat ve kat artacağını düşünüyorum. Afşin’de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ciddi anlamda bir sıkıntımız yok. Benim gözlemlerim, iyi bir iletişim ve iyi bir diyalog var. Ben inanıyorum ki öğrencilerimize sevgi ve saygı ile yaklaştığımız taktirde başarılarını kat kat artacağından eminiz. Personel anlamında sıkıntılarımız vardı biz bu dönem atamalarda 40 civarında bir öğretmen ataması beklemekteydik ama 100 civarında bir öğretmen ataması gerçekleşti ve bu personel sıkıntımızı ciddi anlamda giderdi. İnşallah buda önümüzdeki dönem eğitim ve öğretime artı olarak yansıyacaktır.
İlçemizde yemek ve kumanya çok düzenli ve kaliteli bir şekilde veriliyor. Cabir Bey’in Öğretmen evinde başlattığı gelenekle ve üzerine artılar koyarak devam ediyor hizmetine. Okul müdürlerimizden aldığımız duyumlar çok olumlu inşallah bu hizmet bu şekilde devam eder.” dedi.
Daha sonra konuşma yapan Afşin Milli Eğitim Şube Müdürü Feyyaz Solak, “ Müdür Bey’inde ifade ettiği gibi sevindirici bir durumla karşı karşıyayız. Üç yıllık dönem içerisinde belirli oranlarda en azından sınavla öğrenci alan kurumlara öğrenci yerleştirmede net bir artış olduğunu, bunun bir başarı olduğunu değerlendirdik. Bu değerlendirmelerde 8. sınıf ve 12. sınıfların girmiş oldukları sınavları göz önünde bulundurduk.
8. sınıf 2009 yılında, 1609 öğrencimizden 1409 öğrencimiz sınava girmiş ve 312 öğrencimizi sınavla öğrenci alan kurumlarımıza yerleştirdik. 2010 yılında 1650 öğrenciden 1317 öğrenci sınava girmiş ve 472 öğrenci başarılı oldu. 2011 yılında öğrenci sayısı daha da düştü 1525 öğrencimizden 1297 öğrencimiz sınava girdi 570 kişi sınavla öğrenci alan kurumlara öğrencilerimizi yerleştirmiş durumdayız.
12. sınıflarda 2009 yılında, 705 öğrencimizden 605 öğrencimiz sınava girdi 173 tane öğrencimizi yüksek öğretim kurumuna öğrencimizi yerleştirdik. 2010 yılında 752 öğrencimizden 666 tane öğrencimiz sınava girdiğini bunlardan da 202 öğrencimizin tüksek öğretim kurumuna yerleştiğini görmekteyiz. 2011 yılında 820 öğrencimiz sınava girdi ve 272 öğrencimiz bir yüksek öğretim kurumuna yerleşmiş bu yıl öğrencilerimiz. Benim bu söylemiş olduğum rakamlar 12. sınıfı bitirip hemen yüksek öğretim kurumuna yerleşen öğrenciler için geçerli rakamlardır. Dershanelere gidip kazanan öğrencilerimizin sayısı sene içerisinde 400-500’ü bulmakta.” açıklamasında bulundu.
Toplantıya katılan okul müdürleri kendi okullarında bulunan sorunları teker teker sorarak çözüm yolları aradılar