Kahramanmaraş’ta "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürüyüş düzenlendi.
12 Şubat Stadyumu’ndan başlayıp, Kıbrıs Meydanı’nda sona eren yürüyüşte konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Mehmet Ali Çiftçioğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğünün insanlara spor yapma alışkanlığı kazandırmak için çaba sarf ettiğini söyledi. Çiftçioğlu, şöyle konuştu:
“Yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması yeni bireylerin spora kazandırılmasını amaçlanmaktadır. Bu nedenle 30 Eylül-6 Ekim kutlanacak olan Amatör Spor Haftasında müdürlüğümüz olarak masa tenisi, sokak basketbolu, jimnastik, eskrim, tekvando, güreş ve yüzme gibi çeşitli etkinlikler yapılacaktır. Müdürlüğümüz bünyesinde 88 amatör spor kulübü, 26 bin 629 lisanslı sporcu ve 4 bin 800 faal sporcumuz bulunmaktadır. Bunların dışında 2013 yılında açmış olduğumuz il spor merkezine toplamda 19 bin 300 kayıtla Türkiye genelinde altıncı sırada bulunmaktayız."
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Arguz, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanvekili Baki kale ve ilgililerin katıldığı program, judo, masa tenisi ve jimnastik gösterileri ile devam etti.
Editör: Haber Merkezi