Kahramanmaraş'ta, 4 yıl önce hentbola başlayan Altınova Şehit Bayram Demirci İlköğretim Okulu öğrencileri Küçükler Hentbol Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü oldu.
Merkeze bağlı Altınova Şehit Bayram Demirci İlköğretim Okulu hentbol takımı, kısa sürede elde ettiği başarıyla dikkat çekiyor.
Kentte, 6 kez il şampiyonu olduktan sonra katıldıkları bölgesel grup müsabakalarında ilk 10 takımı arasına giren Kahramanmaraşlı sporcular, ?Sivas'ta düzenlenen Küçükler Hentbol Türkiye Şampiyonası'nda ise bronz madalya kazandı.
Hentbolda Türkiye'nin ilk 3 takımı arasına girerek hedeflerinin bir bölümünü gerçekleştiren sporcular, başarı basamaklarını da bir bir çıkmak istiyor.
Beden eğitimi öğretmeni Ejder Nacaroğlu'nun gayretiyle 4 yıl önce hentbolla tanışan kız öğrencilerin en büyük hedefi ise Türkiye şampiyonu olabilmek. 
Nacaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez bir köy takımının hentbolda Türkiye'de ilk üçe girdiğini anımsattı.
Öğrencilerinin büyük bir başarıya imza attığını hatırlatan Nacaroğlu, şunları kaydetti: 
"Öğrencilerimize başarılarından dolayı "Altın kızlar" diyoruz. Sportif başarıları tüm öğrencilerin ufkunu açtı. Spor, dersteki başarılarına da olumlu katkı sağladı. Birliktelik ve takım ruhu okulun geneline yayıldı. Öğrencilerimizin yaşları ve boyları küçük olabilir ama onların kocaman cesur yürekleri var."
Öğrencilerden Esma Demirci de kendilerini sporla tanıştıran öğretmenleri sayesinde Türkiye üçüncüsü olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Sporda ve eğitimdeki başarılarının hayatta da devam edeceğini anlatan Demirci, "Çok mutluyuz. Önemli maddi imkanlara sahip takımları yenerek, şehrimizi, köyümüzü ve okulumuzu tanıtma fırsatı yakaladık. Bu başarı bizim için bir onurdur" diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi