Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Suriyeli mültecilerin kaldığı çadır kenti ve Alman askerlerin görev yaptığı Patriot Harekat Birliği’ni ziyaret etmek için geldiği Kahramanmaraş’ta onuruna verilen dondurma şovunu ilgiyle izledi.
 
Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, 4 günlük Türkiye turunun Kahramanmaraş temaslarına başladı. Akşam karayoluyla Adana’dan Kahramanmaraş’a gelen konuk Cumhurbaşkanı Gauck, geceyi geçireceği Ramada Otel’de Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından karşılandı. Çiçeklerle karşılanan Cumhurbaşkanı Gauck, kalacağı süite geçip yarım saat dinlendikten sonra otelin lobisine inerek, onuruna hazırlanan dondurma şovunu izledi. Kahramanmaraş’ın dünyaca ünlü dondurma markası Mado’nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Kanbur’un sahnelediği şovu ilgiyle takip eden Gauck, daha sonra et satırıyla dondurma kesti. Kanbur’un yaptığı külahlı dondurma şakasını da tebessüm ederek karşılayan Gauck, sempatik tavırlarıyla katılımcıların ilgi odağı oldu. Maraş dondurmasından da beğeniyle tadan Cumhurbaşkanı Gauck, gösterisinden dolayı Kanbur’a teşekkür etti.
Beraberindeki Alman gazetecilerle sohbet edecek olan Cumhurbaşkanı Gauck, ardından dinlenmeye çekilecek. Cumhurbaşkanı Gauck, Kahramanmaraş temasları kapsamında yarın Suriyeli mültecilerin konakladığı çadır kenti ve Gazi Kışlası’nda konuşlu bulunan Patriot Hava Savunma Sistemleri’nde görevli Alman askerleri ziyaret edecek.
Cumhurbaşkanı Gauck’un Kahramanmaraş ziyaretine eşi Daniela Schadt, Almanya’nın Türk asıllı Uyum Bakanı Aydan Özöğuz, Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Eberhard Pohl, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da eşlik etti.
Editör: Haber Merkezi