Alman ve Romen Engelli Öğrenciler Kahramanmaraş'ta Türkiye'deki gelenek ve göreneklerini araştıran Alman ve Romen engelli öğrenciler, Kahramanmaraş'ta buluştu.
Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Ortaokulunun hazırladığı "Ülkelerimiz, kutlamalarımız ve geleneklerimiz" projesi kapsamında Kahramanmaraş'a gelen Alman ve Romen engelli öğrenciler, Vali Şükrü Kocatepe'yi ziyaret etti.
Kocatepe, ziyarette yaptığı konuşmada, konuk engelli öğrencilerin Engelliler Haftası kapsamında düzenledikleri etkinliğe renk kattığını söyledi.
Türkiye nüfusunun yüzde 10'unun engelli olduğunu anımsatan Kocatepe,
"Engelli olmak insanların kendi elinde olmayan bir durumdur. Allah'ın takdiridir. Devletimiz engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını 'engelsiz' sürdürmeleri konusunda her türlü tedbiri alıyor" dedi.
Kocatepe, engelli öğrencilerin eğitimleri için ayrı okulların bulunduğunu, devletin de engelli başına maddi destek sağladığını vurguladı.
Almanya Heller-Keler Zihinsel ve Bedensel Engelliler Okulu Müdür Yardımcısı Nadine Boutros Mihhail ise Türkiye'de engellilere gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.
Engelliler Haftası münasebetiyle üç ülkenin engelli öğrencilerin bir araya geldiğini dile getiren Mihhail, "Engellilerin de her şeyi bilmeye ve gezmeye hakkı var. Bu kapsamda ülkeler arası geziler düzenliyoruz. Bugün Romen öğrencilerle Türkiye'ye misafir olduk. Türk misafirperverliğini duymuştuk ama bunu yerinde görmekten ayrıca mutlu olduk" ifadelerini kullandı.
Vali Kocatepe, ziyaret anısına, konuk öğretmenlere yöresel mini çeyiz sandığı, öğrencilere de çeşitli hediyeler verdi. -
 
Editör: Haber Merkezi