Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan patriot füze bataryalarında görevli Alman Harekat Birliğinde devir-teslim töreni gerçekleştirildi. Görevini Devreden Birlik Komutanı Albay Bernd Stöckmann veda konuşmasını Türkçe yaptı.
Füze bataryalarının konuşlandırıldığı 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı’na ait Gazi Kışlası’nda gerçekleştirilen tören, Alman askerlerin tören alanında yerlerini almasıyla başladı. Törene katılan Almanya Harekat Birliği Komutanı Tuğgeneral Peter Stüz, Birlik Komutanlığını devreden Albay Bernd Stöckmann ve görevi devralan Albay Stefan Drexler eşliğinde askerleri selamladı.
Törende görevini mevkidaşı Drexler’e teslim eden Stöckmann veda konuşmasını ise Türkçe yaptı. Törene katılanları selamlayan Stöckmann, “Türkiye’den çok hoş anılarla ayrılıyorum. Burada Türk askeriyle birlikte uyum içerisinde görev yapmak bizim için zevkti. Özellikle Türk insanının misafirperverliğini hiç unutamayacağım” dedi.
Tuğgeneral Stüz tarafından madalyayla ödüllendirilen Stöckmann daha sonra görevini Drexler’e devretti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Drexler ise, “Türkiye’ye gelmekten mutluyuz. Üst düzey sorumluluk duygusuyla buradaki görevimizi sürdüreceğiz” diye konuştu. Drexler, Alman birliğinin ne kadar süre görev yapacağına ilişkin yöneltilen bir soruya ise, “Bu konu yarın Alman Parlamentosunda görüşülecek. Meclisten büyük bir çoğunlukla geçmesini ve sürenin 12 ay daha uzatılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Komutan Yardımcısı Kur. Albay Kerim Acar, Almanya Askeri Ateşesi Kur. Albay Michel Schraml, Amerika Petriot Harekat Birliği Komutanı Yarbay Lisa Bartels ve Hollanda Petriot Hareket Komutanı Albay Laurens Jebse’nin de katıldığı tören her iki ülkenin İstiklal Marşlarının okunmasıyla son buldu.
Törenin ardından konukların onuruna orduevinde kokteyl verildi. Devir teslim töreni kapsamında yaklaşık 300 askerin yenileriyle değişim yaptığı öğrenildi. Birlik içerisinde toplam 5 de Türk askerinin görev yaptığı kaydedildi.
Editör: Haber Merkezi