Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Kahramanmaraş'taki Suriyeli mültecilerin kaldığı çadır kenti ziyaret etti.
Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, eşi Daniela Schadt ve beraberindeki heyet ile birlikte Kahramanmaraş il merkezindeki Suriyeli mültecilerin kaldığı çadır kente yaptığı ziyarete, Vali Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Almanya'nın Türk asıllı Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Eberhard Pohl, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da eşlik etti.
Çadır kentte Kahramanmaraşlı 2 çocuğun çiçeklerle karşıladığı Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, AFAD yöneticilerinden çadır kent hakkında brifing aldı. Brifing esnasında Kahramanmaraş’ta Almanlar tarafından yaptırılmış olan eski bir hastanenin tarihi fotoğrafı da Cumhurbaşkanı Gauck’a gösterildi.
Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck,brifing sonrasında çadır kentte yürüyerek Suriyeli mültecileri hizmet veren markete incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Gauck, daha sonra çadır kentte hizmet veren UNICEF merkezini ziyaret ederek, burada eğitim gören Suriyeli çocukların Türkçe şarkılarını dinledi, ardından Arapça kısa piyesi izledi. Gauck, program sonrasında çocuklarla birlikte fotoğraf çektirdi. Toplu fotoğrafta arkada kalan çocukları Gauck, kucaklayarak kareye aldırdı.
Çadır kentte hizmet veren hastaneyi de ziyaret eden Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, bir çadırı basına kapalı olarak ziyaret ederek buradaki Suriyeli aile ile görüştü.
BASINA HALAT İPLE ENGELLEME
Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’ın çadır kentteki ziyareti esnasında Alman görevliler basın mensuplarını Gauck’a yaklaştırmamak ellerine bir halat ip alarak basın mensuplarına karşı önlem aldılar.
Editör: Haber Merkezi