Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan Patriot Hava Savunma Sistemlerinde görevli Alman askerler, ülke takımlarının Şampiyonlar Ligi maçlarını heyecanla takip etti.
Suriye’den gelebilecek saldırılara karşı Kahramanmaraş’a yerleştirilen patriot füze bataryalarında görev yapan Alman askerler, 10 ayı geride bıraktı. Aralarında Türk kökenli Alman vatandaşların da bulunduğu askerlerin tamamına yakını, kışla içerisinde kendiler için ayrılan lojmanlarda kalarak görevlerini sürdürüyor.
NATO bünyesinde görev yapan yaklaşık 400 askerin, mesaileri dışında kalan zamanlarındaki en büyük eğlencelerinden birini ise futbol oluşturuyor. Alman Birinci Ligi Bundesliga’yı yakından takip eden askerler, ülke takımlarının Şampiyonlar Ligi maçlarını da kaçırmıyor. Bayern Münih ve Bayern Leverkusen’in Şampiyonlar Ligi maçları başlamadan dakikalar önce kafeteryada yerlerini alan askerler, ülkelerinden kilometrelerce uzakta gönül verdikleri takımların maçlarını izlediler.
Bazı askerler langırt oynayarak maç saatini beklerken, kimi askerler ise formalarını sırtlarına geçirip, çerez ve kola eşliğinde maç yorumlarını dinledi. Her iki maçın da aynı saatte başlaması nedeniyle, karşılaşmalar periyodik olarak izlenirken, hem Münih’in hem de Leverkusen’in maçını izleyen askerler iki maçın coşkusunu birlikte yaşadılar.
Asteğmen Mahhias Thalmay, ülkelerin de kilometrelerce uzakta olsalar da maçları izlerken büyük heyecan duyduklarını söyledi. Thalmay, “Evet ülkemizden uzaktayız, ailelerimizi özlüyoruz. Ama burada görev yapmaktan da mutluyuz. Bugün de arkadaşlarımızla birlikte maç seyrediyoruz ve bu bizim için ayrı bir heyecan oluyor. Goller olunca seviniyoruz ve kendimizi evde hissediyoruz. Elbette bu maçları stadyumda izlemek de çok güzel olurdu fakat burada arkadaşlarımızla birlikte izlemek de ayrı bir his” diye konuştu.
Kendisi de futbol oynayan Alman kadın asteğmen Anna Katarina Borke de, farklı duygularla karşılaşmaları takip ettiklerini belirtti. Borke, “Burada ayrı bir heyecanla maçı izliyoruz. Değişik bir ortam, hayli keyifli. Ben zaten kendim de futbol oynuyorum. Ben de bir Bayern Münih taraftarıyım. Maçlar da oldukça keyifli, Münih kazanıyor, biz de galibiyet sevincini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Alman subay ve astsubayların maç keyiflerine bazı üst rütbeli komutanlar da eşlik etti.
Editör: Haber Merkezi