Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil Alış, ülkede yağış miktarının azalmasına ilişkin, elektrik üretiminde herhangi bir sorun olmadığını kaydetti.
Geçtiğimiz günlerde Afşin-Elbistan kömür sahası ve santrallerde incelemelerde bulunan ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, Afşin-Elbistan B Termik Santrali Müdürü Mustafa Has, Afşin-Elbistan A Termik Santrali Müdürü Faik Sağlam ve diğer ilgililerin eşlik ettiği Genel Müdür Halil Alış, mevsimin kurak geçmesine rağmen elektrik üretiminde herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci ile birlikte bölgede incelemelerde bulunan EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, ülkede yaşanılan yağış miktarının azalmasıyla elektrikle alakalı herhangi bir sorun olmayacağını kaydetti.
Alış, “Geçen seneki su seviyesinden daha kötü değiliz. Uzun yıllar ortalamasına yakın bir su geldi ama esasen havada kar olmadığı için gelecek senenin suyunu kullanmış olabiliriz. Şuanda hiçbir sıkıntı yok, zaten şuanda elektrik üretimini azalttık. 2014 yılında elektrikle alakalı bir sıkıntımız yok” dedi.
Editör: Haber Merkezi