Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil Alış, Afşin-Elbistan sahasında elektrik üretimi ile ilgili olarak, Birleşik Arap Emirlikleri ile yapılan 12 milyar dolarlık yatırımın iptal edilmesinin ardından, bakanlığın Çin, Japonya ve Güney Koreli firmalarla görüşmelerinin sürdüğünü açıkladı.

2013 Ocak ayında, Afşin-Elbistan bölgesinde kömür ve elektrik üretimi amacıyla Birleşik Arap Emirlikleri ile yapılan anlaşmanın iptal edilmesinin ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinin Çin, Japonya ve Güney Koreli firmalarla görüşmelerini sürdürdüğünü dile getiren Alış, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Afşin-Elbistan Havzası’nda yeni kurulacak Termik Santraller ile ilgili olarak Çin, Japonya ve Güney Koreli firmalarla Bakanlığımızca görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmeler neticesinde Hükümetler Arası Anlaşma İmzalanması halinde, EÜAŞ bünyesinde yapılan çalışmalar da hız kazanacak.”

Afşin-Elbistan B Termik Santraline kömür sağlayan ancak, 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde meydana gelen göçüğün ardından kömür üretimi durdurulan Çöllolar Kömür Havzası’nın durumu ile ilgili olarak ta bilgi veren Alış, kömür üretimine yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Alış, “Çöllolar Kömür Sahasında yeniden kömür üretimine geçilmesi için hazırlık çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu tür olayların bir daha meydana gelmemesi için, bakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve üniversiteler kendi alanları ile ilgili çalışmalar yapıyor. Alınacak tedbirlerin ve geleceğe yönelik öneriler kuruluşa iletildi ve yürürlüğe konuldu” dedi. 

 

Editör: Haber Merkezi