Alkayaoğlu ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ilk kez düzenlemiş olduğu bayramlaşma ve eğlence şöleni, bayramın ikinci günü Alkayaoğlu Mahallesinde düzenlendi. Köye uzun yıllar aradan sonra tekrar gelenler, duygusal anlar yaşadı.

Şölen yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Şölene katılan vatandaşlar bayramlaşma ve hasret gidermenin sevincini yaşadı.

Burada konuşan AL-DER Başkanı Hasan Yıldız, “Derneğimiz tarafından ilk kez düzenlemiş olduğumuz şölene katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Üst düzey yetkililerin katılmayışının üzüntüsünü yaşıyoruz. Biz birlik ve beraberlik içinde bu ve bunun gibi programları düzenlediğimiz süre içerisinde onlarında aramızda olduğunu göreceğiz. Ayrıca şölenin gerçekleşmesinde bize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Bu şölen bundan sonra geleneksel hale getirilecek. 1997 yılında İstanbul’da kurulan Kahramanmaraşlı ilk dernek olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İlginiz için teşekkür ediyorum” dedi.

Mahalle Muhtarı Yusuf Temiz ise, birlik ve beraberlik içinde olunduğu sürece daha güzel ve daha kaliteli hizmet alacaklarını ifade etti.

Köy imamı Abdülkerim Taşdemir de katılanlara bayramlaşmanın İslam dinindeki yeri ve önemi hakkında bilgi verdi. Şölene katılan vatandaşlara köyün yöresel yemekleri ikram edildi. Şölene katılanların şiir, anı ve mani okumalarıyla program devam etti. Alkayaoğlu Köyü'nden olan Ozan Aşık Devai’nin ve diğer ozanların da katılımıyla şölende renkli ve eğlenceli görüntüler sergilendi.
Editör: Haber Merkezi