Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet Akkuş, ilçelerinde eğitim alanında özellikle lise düzeyinde eksikliklerinin bulunduğunu belirterek, “Eğitim için valiz hazırlayıp ilçe dışına giden gençlerimizin sayısının azalmasını istiyoruz” dedi.

Başkan Akkuş, ilçenin başta eğitim olmak üzere çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nurhak’ın acilen bir lise binasına ihtiyaç duyduklarını anlatan Başkan Akkuş, ayrıca ulaşım alanında da Kapıdere-Kumlu yolunun bölünmüş yol kapsamına alınmasını istedi. Başkan Akkuş, Nurhak’ın da doğalgaza kavuşmasının gerektiğini de kaydederek, “Doğalgaz Nurhak’a gelirse biz mutlu oluruz, faydalanamazsak da boynumuz bükük kalır” dedi.

İlk olarak eğitimle ilgili taleplerini anlatan Başkan Akkuş, Nurhak’ta gençlerin eğitimlerine devam etmek için şehir dışında göç ettiklerinin altını çizdi.

Nurhak’ta başarılı öğrencilerin yetiştiğini anlatan Başkan Akkuş, “Gençlerimizin, doğdukları, büyüdükleri ve öldükten sonra da gömülecekleri Nurhak ilçemize hayırlı, faydalı olarak yetişmelerini istiyoruz” dedi ve şöyle devam etti:

"Nurhak ilçesi eğitim anlamında birinci sırada gelir. Yarışmalarda Nurhak ilçemizdeki öğrencilerimiz emin olun Kahramanmaraş’ı temsilen yüzünün akı ile dönüyor. 2011 yılında Türkiye birincisini çıkaran bir ilçenin belediye başkanı olarak o aileye de teşekkür ediyorum. Bu anlamda ilçemize yüksekokulun açılması çok anlamıydı. Katkısı bulunanlara teşekkür ediyorum. İlçemizde lise binası bulunmuyor. Çok Programlı Lise’nin hayata geçmesi o Türkiye birincisini çıkaran Nurhak ilçesine çok gerekli olduğunu düşünüyorum. Nurhak ilçemizde gençlerimiz 18 yaşına geldiğinde 2 tane valiz hazırlar. Birisi eğitim valizi diğeri ise gurbetçi valizidir. Biz, ilçemizde eğitim valizlerinin azalmasını istiyoruz. Gençlerimizin; doğdukları, büyüdükleri ve öldükten sonra da gömülecekleri Nurhak ilçemize hayırlı, faydalı olarak yetişmelerini istiyoruz.”

Kapıdere-Kumlu yolunun İç Anadolu ile Akdeniz’i birbirine bağlayan en kısa yol olduğunu belirten Başkan Akkuş, “Kapıdere-Kumlu yolu uzunca bir süreden sonra hizmete geçti. Bu yolun açılmasıyla birlikte İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan en kısa yoldan bahsediyorum. Bölgemiz için bu yolun bölünmüş yol kapsamına alınması hayati öneme sahiptir. Özellikle yaz aylarında gurbetçilerimizin yoğunlukta olduğu dönemde kazasız gün geçirmiyoruz. Bu bölgemizin ilçemizin en önemli sorunlarındandır. Kapıdere istikametinden gelen demiryolunun bölgeyi kapsayacak şekilde düzenlenmesinin de kuzey ilçelerimize katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz. Bu alanda da proje yapılıp emek harcanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Akkuş, son olarak doğalgaz talebini dile getirdi. Akkuş, “Elbistan ilçemizin doğalgaz çalışmalarının yapıldığını biliyoruz. Doğalgaz Elbistan’a geldiğinde ‘komşuda pişer komşuya da düşer’ düşüncesinden hareketle Nurhak’ın da bu projeye dahil edilmesini istiyoruz. Doğalgaz Nurhak’a gelirse biz mutlu oluruz, faydalanamazsak da boynumuz bükük kalır” şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA
Editör: Haber Merkezi