Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, "Taş üstüne taş koyan, hayırlı işler yapan, memleketimize güzel projeler kazandıranların her zaman yanındayız, her zaman destekçisiyiz" dedi.
 
Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda SODES projelerinin tanıtımı yapıldı. Toplantıda Ar-Ge Sorumlusu Özgür Cerit, kabul edilen 2 proje hakkında bilgi verdi.
Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ile Şube Müdürleri Faik Türk ve Hasan Güneş'in de yer aldığı tanıtımda, ilk olarak 'Okul Bahçem Oyun Bahçem' adlı proje tanıtıldı.
Projeyle ilgili bilgi veren Ar-Ge Sorumlusu Özgür Cerit, şunları söyledi:
"Bu projeyle ilçe genelindeki okullardan istenecek bir bilgi formuyla devamsızlığın yüksek, okullaşmanın düşük olduğu 10 köy tespit edilerek bu köy okullarının bahçelerine bir futbol sahası ve bir voleybol sahası yapılacak. Bu sayede çocukların rahatça futbol ve voleybol oynayacakları düzgün ve güvenli sahalara kavuşmaları sağlanacak. Gençlerimizi ve çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan korumak için güvenli bir alan olan okulda vakit geçirmelerinin sağlanacak. Okullarda uyum sorunu çektiği için devamsızlık yapan çocukların okula uyum sağlamalarını kolaylaştırılacak ve önündeki engeller kaldırılacak. Bu sayede yerel halk ve çocukların zihnindeki olumsuz okul imajının ortadan kaldırılması amaçlanıyor.
Kabul edilen ikinci proje olan 'Doküman Donanım SODES'ten Kültür ve Gençlik Evi Bizden' projesiyle ilgili olarak Cerit, şu açıklamayı yaptı:
"5 köydeki atıl kamu binalarının kültür ve gençlik evine dönüştürülmesi planlanıyor. Örgün eğitimin dışında kalan genç kız ve kadınlarımızın kişisel beceri, sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerini artırabilecekleri bir mekana kavuşmaları sağlanacak. Doküman Donanım SODES'ten Kültür ve Gençlik Evi Bizden' projesiyle 5 köyde yaşayan başarılı ama imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidememiş 150 kız öğrenciye doküman desteği sunularak test çözme becerisi kazandırılacak ve yoksul ailelerin başarılı çocuklarının eğitim araç gereçlerine ulaşabilmeleri sağlanacak."
ELBİSTAN ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDECEK
2 proje hakkında yapılan sunumu dikkatle izleyen Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, projelerin maddi değerinin de çok yüksek olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Ar-Ge ekibimiz çok önemli çok kıymetli bir görev yürütüyor. Bu da kamu kurumlarımızın, STK ve ilçemizde bulunan diğer kuruluşların rutin görevleri dışında ilçemize bölgemize kaynakların aktarılması noktasında fedakarlık yapıyor. Gerçekten de önemli projelere imza atmışlar. Tabi proje ekibi derken sadece proje ekibimiz, bizim kurumumuza ve ya bünyemiz altındaki kurumlara proje yapan birimler demek değil. Arkadaşlarımız da arzu ettiği gibi gerek belediye, gerek STK, gerek odalarımız ve proje yapabilecek, yani finans sağlayan kuruluşların proje yapabilir dediği kurumlara STK'lara, odalara da yön gösterme, referans olma, rehberlik etme anlamında da ciddi görevler üstlendiklerini ve bunu da başardıklarını gördük."
Hazırlanan projelerin, hitap ettiği alanlar bakımında çok önemli ve anlamlı olduğunu da dile getiren Kaymakam Akkoyun, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Tabi rakamlar çok ciddi, örneğin 95 bin Euro'luk bir projenin geçmesi gerçekten ilçemizde odalarımızın, STK'larımızın proje yapma becerilerini geliştirme ve kendilerine güven sağlamada ciddi katkılar sağlayacaktır. Paranın maddi getirisinin ilçemize yansıması hariç tabi. Sadece materyal ve malzeme alımı dışında çok güzel bilinçlendirme projeleri hazırlanmış. Özellikle toplumumuzda dezavantajlı kesim dediğimiz engelli vatandaşlarımıza, kadınlarımıza, öğrencilerimize ve burada sayabileceğimiz bütün dezavantajlı gruplara projeler yapılıyor. Bunlar tabi dezavantajlı kesimlerin hayatlarını daha çok rahatlamak, yaşamış oldukları sıkıntıları bir nebze olsun hafifletme adına ciddi katkılar sağlıyor. Aynı zamanda bu projelere sağlanan katkılar genel bütçeden belki hizmet yapamadığımız alanları doldurması açısından önemli görüyoruz. Milli eğitim teşkilatımız, Ar-Ge de görev yapan personellerimiz burada güzel projeler ortaya çıkarmışlar. Bende inşallah kısa süre içerisinde kendilerine müstakil bir mekan tahsis edeceğim. Kendilerine bu anlamda hem sözlü olarak teşekkür ediyorum hem de inşallah resmi mevzuatımız çerçevesinde yapılması gereken teşekkürü de yapacağız. Görev yaptığımız süre içerisinde bütün kurumlara aynı şeyi söylüyorum; 'Taş üstüne taş koyan, hayırlı işler yapan, memleketimize güzel projeler kazandıranların her zaman yanındayız, her zaman destekçisiyiz'. Her zaman da onları takdir edeceğiz."
Editör: Haber Merkezi