Kaymakamlık Toplantı Salonunda bilgilendirmede bulunan Kaymakam Akkoyun, Elbistan ve çevresinde hava kirliğinin boyutları ve hava kirliliğinin nedenleri hakkında sinevizyon eşliğinde basın mensuplarına açıklama yaptı.
Elbistan ve çevresindeki hava kirliliği kaynağının sadece sanayiden ve motorlu taşıtlardan kaynaklanan kirlilik olmadığını, özellikle Ekim ve Mart ayları arasında ısınmadan kaynaklanan bir hava kirliliğinin etkin olduğunu belirten Kaymakam Akkoyun, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Elbistan ve çevresinde hava kirliğinin ne boyutlarda olduğunu ve hava kirliliğinin termik santralden mi kaynaklandığı, yoksa şehir yaşantısından kaynaklanan sonuçlar nedeniylemi arttığı veya arttıysa bu hava kirliğinin neler olduğu konusunda vatandaşlarımızın bilgi merakı vardı. Biz Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz çalışmaların sonuçlarını açıklayacağız. Hava kirliliğinin en büyük sebebi sanayi tesisleri ve meskenlerde yakıtların yanması sonucu atmosfere verilen atık gazlardır. Kahramanmaraş’ta da özellikle kış aylarında gerek ısınma ve sanayi bacalarından çıkan emisyonlar, gerekse motorlu taşıtların emisyonları hava kirliliğine katkı sağlayan önemli faktörlerdendir.

İlimiz Merkez, Afşin ve Elbistan ilçelerimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 28 Eylül 2010 tarih ve 2010/14 sayılı Hava Kirliliğinin Kontrolü ve Önlenmesi Genelgesi ile birinci dereceden kirli ilçeler arasında değerlendirilmektedir. Özellikle Merkez ve Elbistan ilçemizde ısınma döneminde Ekim ve Mart ayları arasındaki dönemde yanma sonucu çıkan emisyonlar coğrafi ve meteorolojik şartlar nedeniyle kısa vadeli kirliliğe neden olmaktadır.”
Editör: Haber Merkezi