Afşin’e Dev Yatırım
Akdere İçme Suyu’nun Temeli Atıldı
Afşin’in 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Akdere İçme Suyu Projesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Afşin Belediyesi önünde düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Bahaettin Kaptan, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Erkoç, AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı
 
“38 yıl sonra Kıbrıs’a ikinci hareket”
 
Programda konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Dünya’da bir ilki gerçekleştirerek yavru vatan Kıbrıs’a içme ve kullanma suyu götüreceklerini kaydetti. Akman, “Afşin içme suyu hayırlara vesile olmasını diliyorum. 12 yıllık iktidarımızda dağları devirerek barajlar yaptık. Suyu olmayan köylerimize, ilçelerimize sular getirdik. 2003 yılından bu yana her alanda; ekonomide, sanayide, ticarette, dış ilişkilerde, sağlıkta, vatandaşlara hizmet götürmede, yaşam koşullarını iyileştirmede inanılmaz değişimleri hayata geçirdik. 10 yıl önceye göre içme ve kullanma suyu bugün yeni yapılan barajlar ve göletler vasıtasıyla çok daha fazla insanımıza ulaşmaktayız.  Orman ve su işleri bakanlığı olarak bize verilen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda 65 milyarlık yatırım bakanlığımız tarafından gerçekleştirildi. İstihdama yönelik olmak üzere Güneydoğu Anadolu bölgesi, Konya ovası ege ve Trakya bölgeleri olmak üzere bölgesel projeler hayata geçirilmeye başlandı. Boşa akan sulara gem vuruldu ve sulamaya kazandırıldı. Dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz yavru Vatan Kıbrıs’a içme ve kullanma suyu götürüyoruz. Şehirlerimiz modern içme ve arıtma suyu tesislerine kavuşuyor. Dünyada eşi benzeri olamayan bin günde bin gölet projesiyle 4 milyon dekar arazimizi suluyoruz. Orman varlığımız her geçen gün artmakta olup yılda 12 yılda 2 milyar 800 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Fidan üretimimiz 6 kat arttı. Kahramanmaraş’a yapılan yatırımlar son 12 yılda artarak devam etti. Kahramanmaraş belki de ülkemizde en fazla yatırımları alan illerimizden biridir.” dedi.
 
-“Milletin üzerinden hiçbir irade olamaz.”
 
Milletin üzerinde hiçbir irade olamaz diyen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Bu milletin iradesine müdahaleler yapıldı. Bu müdahaleler demokrasiye siyaset kurumuna yapıldı ama şunu hep sakladılar, demokrasi dediğimiz, siyaset kurumu dediğimiz şey milletin iradesiyle sandıkta tecelli eden şeydir. Milletimiz iradesiyle sandığa gider ve millet kendisine kim hizmet ediyorsa, kendisine kim hizmetkâr oluyorsa millet onu seçer. Bu millet istediğini getirir ve istediğini götürür. Milletin üzerinden hiçbir irade olamaz. Bunu en iyi Kahramanmaraşlılar bilir, bunu en iyi Afşinliler bilir. Çünkü onlar istiklal savaşının ve kurtuluş savaşının ne olduğunu çok iyi bilirler.  1960 ile 2002 arasında 42 yılda 36 tane değiştirilmiş. Her bir hükümetin görev süresi 1 buçuk yıl ortalama olarak. Bu kadar az görev süresi olan hükümetler millete hizmet üretir mi? Hayır. Bu kadar kısa süre görevde bulunan hükümet sadece ülkede kaos üretir. Bu 42 yılda bu hükümetlerin bu kadar iktidarda kalmasını kriz lobisi engellemiştir. Bu kriz lobisi yıllarca millete gitmesi gereken parayı kendi ceplerine attılar. Biz AK Parti olarak 12 yıldır iktidardayız ve 80 yılda ülkemize yapılamayan hizmetleri 12 yılda yaptık. Buna sizler ve tarih şahittir. Kahramanmaraş- Göksun arasında 6 tane tüp tünel yapıyoruz. Bolu tünelini 20 yılda bitiremediler, iktidara geldik biz bitirdik, şimdi Kahramanmaraş- Göksun arasında 6 tane tüp tüneli biz 1 buçuk yılda yapıyoruz. Milletin parasını millete harcadığımız için, sandıkla gelip sandıklar gittiğimiz için, milletin iradesini dimdik ayakta tuttuğumuz için bu hizmetleri milletimize yapıyoruz.  Afşin’imiz ve beldeleri için çok önemli bir proje olan, gerçekleştirilmesi mümkün değil sadece hayal denilen Akdere projesinin temel atma programında bir arada bulunuyoruz şuanda. AK Parti olarak 12 yıllık iktidarlığımızda ülkemize ve bölgemizde önemli yatırımlar ve hizmetler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Akdere içme suyu şebekesinin temel atma programının ardından Afşin-Elbistan bölge hastanesinin temelini atacağız. Bizler sizleri temsil etmeye ve iradenizi en güzel şekilde taşımaya çalışıyoruz. Biz bu hizmetkârlıkla sadece Allah’ın rızasına talibiz. 30 Mart’ta, milletin iradesine sahip çıkan ve millete hizmetkâr olmaktan başka suçu olmayan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yanında olacak ve sahip çıkacağız. Ülkemize ve bize oyunlar oynayanlara 30 Mart’ta sandıkta derslerini vereceğiz.” diye konuştu.
 
DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir de kurumun yaptığı hizmetler hakkında bilgiler verdi. DSİ tarafından 31 şehre 59 içme suyu arıtma tesisi, 35 şehre toplam 2 bin 415 kilometre isale hattı ve 39 şehre içme kullanma suyu temini için 81 içme suyu barajı yapıldığını dile getiren Özdemir, şöyle devam etti:
 
“Bu tesislerden günde 6 milyon 700 bin metreküp arıtılmış su vatandaşlarımızın hizmetine sunulmaktadır. İçme suyu gayeli barajlarda ise toplanan su 18 milyar 604 milyon metreküptür. İçme suyu temininde hedefimiz mümkün olduğu kadar yüzey sularını kullanmak, yer altı suyunu ise acil durumlarda kullanmak üzere hazır tutmaktır. Şehir merkezlerimizin içme suyu problemi çekmemesi ve gerekli tesislerin zamanında yapılabilmesi için Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları ile ilki 2007 yılında olmak üzere 81 şehir merkezinin ve büyük ilçe merkezlerimizin içme kullanma suyu temini eylem planı hazırlanmıştır. Son olarak 2013 yılında bu plan revize edilmiş 2014-2018 yıllarını kapsayan 5 yıllık yeni bir eylem planı hazırlanmıştır. Bu eylem planının hedefi şehir ve büyük ilçe merkezlerimizin asgari 2040 yılına kadar olan su ihtiyaçlarının 2023 yılına kadar yapılacak tesislerle temin edilmesidir. Hedefimiz geçmişte yaşanan içme suyu sıkıntılarını aziz milletimize bir daha yaşatmamaktır. Bugün ise bu hedef doğrultusunda Afşin ve civar köylerin içme suyunu karşılayacak olan tesisin temelini atacağız. Bu sebeple DSİ çalışanları olarak büyük mutluluk yaşadığımızı belirtmek istiyorum. Son 11 yılda DSİ tarafından Kahramanmaraş’a 911 milyon TL yatırım yapılmıştır. Tamamladığımız projelerin yanı sıra devam ettirdiğimiz son derece önemli projeler bulunmaktadır.”
 
Törende konuşan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan da, görev süresinin sonunda böylesine önemli bir projeyi ilçeye kazandırmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. “Her zaman sizlerin emrinde olmaya devam edeceğim” diyen Aydoğan, sözlerinin sonunda vatandaşlardan helallik istedi.
 
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir’in konuşmaları ardından Akdere İçme Suyu Projesi’nin temeli atıldı.
 
Editör: Haber Merkezi