Afşin ve köyleri için son derece önemli olan Akdere İçme Suyu Projesi’nin temeli bugün saat 11:30’da düzenlenen törenle atılıyor.
Temel atma törenine AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman, DSİ Kahramanmaraş Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ve yüklenici firma temsilcileri törene katılacaklar.
Afşin’e 43 kilometre uzaklıkta bulunan Akdere’den Afşin’e bir hat döşenerek Afşin’e getirilecek. 51 milyon 300 bin TL gibi büyük bir rakamla ihalesi yapılan AK Dere İçme Suyu ile Afşin merkez, Arıtaş, Altunelma, Bakraç, Çobanbeyli, Çoğulhan ve Tanır kasabaları ile Emirli, Alimpınar, Çağılhan, Kabaağaç, Altaş, Gözpınar, Büget, Çomuduz, Berçenek, Emirilyas, Erçene, Hüyüklü, Ördek, Kötüre ve Başüstü köylerinin 100 yıllık su ihtiyacı giderilecek. Bu proje aynı zamanda Kahramanmaraş’a yapılan Karasu İçme Suyu Projesinden sonra ildeki en büyük proje olma özeliği taşıyor.
‘Bir hayali daha gerçekleştiriyoruz’ diyen AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, “Afşin’imizin ve köylerimizin 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Akdere İçme Suyu Projesi’nin temel atma töreni 19 Mart Çarşamba günü saat 11:30’da Afşin Belediye önünde yapılacak. Temel atma törenine AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman, DSİ Kahramanmaraş Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ve yüklenici firma ilçemize gelecekler. Afşin’imize hayırlı olsun. Temel atma programına tüm halkımız davetlidir ”dedi.
 
Editör: Haber Merkezi