Hayaldi Gerçek Oldu…
Akdere İçme Suyu Projesi’nin İhalesi Tamamlandı
Afşin’in tarihinin en büyük projesi Akdere İçme Suyu Projesi’nin ihalesi tamamlandı. 51 Milyon 300 bin TL değerindeki proje Afşin’in 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak.
Afşin’e 143 kilometre uzaklıkta bulunan Akdere’den Afşin’e bir hat döşenerek Afşin’e getirilecek. 51 milyon 300 bin TL gibi büyük bir rakamla ihalesi yapılan AK Dere İçme Suyu ile Afşin merkez, Arıtaş, Altunelma, Bakraç, Çobanbeyli, Çoğulhan ve Tanır kasabaları ile Emirli, Alimpınar, Çağılhan, Kabaağaç, Altaş, Gözpınar, Büget, Çomuduz, Berçenek, Emirilyas, Erçene, Hüyüklü, Ördek, Kötüre ve Başüstü köylerinin 100 yıllık su ihtiyacı giderilecek. Bu proje aynı zamanda Kahramanmaraş’a yapılan Karasu İçme Suyu Projesinden sonra ildeki en büyük proje olma özeliği taşıyor.
 Eshab-ı Kehf Su ve Hizmet Birliği, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan başkanlığında toplandı. Afşin Belediye’sinde düzenlenen toplantıda Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Devlet Su İşleri (DSİ) İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ve ihaleyi alan firma arasında imzaların atıldığını söyledi.
DSİ’de düzenlenen törenle imza atıldığını kaydeden Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Bilindiği gibi Afşin’in kronik problemi var ve bunların en başında içme suyu problemi geliyor. Bir çok arkadaşımız bu konuda gayret gösterdi, onların emeklerinden bizler de faydalandık bu konuda ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Artık Akdere su projesi artık hayal olmaktan çıktı. Biz 2009 yılında göreve geldiğimizde elimizde bir proje bulmuştuk. Proje iller bankası aracılığı ile yapılmış ama hayata geçirilmesi ile alakalı teknik ve ekonomik sorunlar nedeniyle gerçekleşmesi zor görünüyordu. Bizler bu projenin yerine belde belediye başkanı arkadaşlarımızla Devlet Su İşleri kanalıyla yaptırma konusunda bir çalışma başlattık ve bu projemiz çok güzel sonuç aldı. DSİ, Afşin ovasında ki yerleşim yerlerindeki temin etmek üzere ilke anlaşmasına vardı. Afşin Eshab-ı Kehf Hizmet ve Su birliği kurulmasının ardından önce bir proje çalışması yapıldı ardından da 14 Mayıs’ta da yapım ihalesi günü alındı. 20 Kasım 2013 tarihinde bu büyük projeni alan firma belirlendi ve DSİ’de düzenlenen törenle imza atıldı” dedi.
-“Saniyede 616 LT su verecek”
 Saniyede 616 LT su verileceğini işaret eden Başkan Aydoğan, “Bu çok önemli bir olay. Çünkü çok büyük bir proje hayata geçiyor. Ayrıca hayatta sudan daha değerli hiçbir şey yok hayatta. Bölgemiz su bakımından zengin sayılabilecek bir bölge, bizler zenginlik içerisinde fakirlik çekiyorduk. İnşallah iki yıl içerisinde bu fakirlikte ortadan kalkacak. Projenin isale hattı toplam 143km olacak ve DSİ yetkililerinin son ölçümlerine göre 616 Lt/Sn su akışı sağlanacak.” dedi.
-“AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a Teşekkür”
AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’a teşekkür eden Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “AK Dere İçme Suyu Projesi gibi büyük bir projeyi hayata geçirmemizde bizlerin her zaman yanında olan başta AK Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal’a, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerimiz Nevzat Pakdil, Mehmet Sağlam, Sıtkı Güvenç, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu’na, Sevde Beyazıt Kaçar, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldi’ne Afşin halkı adına teşekkür ediyorum. Bu projede büyük ” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi