Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, basın toplantısı düzenleyerek Akdere İçme Suyu Projesi’nin yapım ihalesinin 14 Mayıs’ta yapılacağını kaydetti.
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Akdere İçme Suyu Projesi hakkında bilgi verdi. Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Akdere İçme Suyu Projesiyle, Afşin’in 100 yıllık su ihtiyacının giderileceğini kaydetti.
-“Bu Proje Hayal Olmaktan Çıktı”
Hayal olmaktan çıktığını kaydeden Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Bilindiği gibi Afşin’in kronik probleri var ve bunların en başında içme suyu problemi geliyor. Bir çok arkadaşımız bu konuda gayret gösterdi, onların emeklerinden bizler de faydalandık bu konuda ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Artık Akdere su projesi artık hayal olmaktan çıktı. Biz 2009 yılında göreve geldiğimizde elimizde bir proje bulmuştuk. Proje iller bankası aracılığı ile yapılmış ama hayata geçirilmesi ile alakalı teknik ve ekonomik sorunlar nedeniyle gerçekleşmesi zor görünüyordu. Bizler bu projenin yerine belde belediye başkanı arkadaşlarımızla Devlet Su İşleri kanalıyla yaptırma konusunda bir çalışma başlattık ve bu projemiz çok güzel sonuç aldı. DSİ, Afşin ovasında ki yerleşim yerlerindeki temin etmek üzere ilke anlaşmasına vardı. Afşin Eshab-ı Kehf Hizmet ve Su birliği kurulmasının ardından önce bir proje çalışması yapıldı ardından da 14 Mayıs’ta da yapım ihalesi günü alındı.” şeklinde konuştu.
-“Saniyede 616 lt su verecek”
 Saniyede 616 lt su verileceğini işaret eden Başkan Aydoğan, “Bu çok önemli bir olay. Çünkü çok büyük bir proje hayata geçiyor. Ayrıca hayatta sudan daha değerli hiçbir şey yok hayatta. Bölgemiz su bakımından zengin sayılabilecek bir bölge, bizler zenginlik içerisinde fakirlik çekiyorduk. İnşallah iki yıl içerisinde bu fakirlikte ortadan kalkacak. Projenin isale hattı toplam 145 km olacak ve DSİ yetkililerinin son ölçümlerine göre 616 Lt/Sn su akışı sağlanacak.” dedi.
Başkan Aydoğan, son olarak Afşin merkez su şebekesi çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.
Editör: Haber Merkezi