Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, ilçe merkezi, belde ve köylerin 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Akdere Projesi’nin ihalesinin Mart ayının sonlarında yapılacağını, inşaat mevsiminin başlamasıyla da ilk kazmanın vurulacağını kaydetti.

Eshab-ı Kehf Su ve Hizmet Birliği, olağan meclis kurulunu gerçekleşti. Afşin Atatürk Parkı Kent Konseyi Binasında düzenlenen toplantıya Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Çobanbeyli Belediye Başkanı İsmail Mert, Arıtaş Belediye Başkanı Mutemit Dağlı, Tanır Belediye Başkanı Murettin Sarıkaya ve birlik üyeleri katıldı.

Akdere İçme Suyu Projesi hakkında bilgi veren Birlik Başkanı ve Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Köylerimizde, kasabalarımızda yerleşim merkezlerimizde içme suyu sorunu yaşanıyor. Göreve başladığımızda bu sorunu elbirliği ile nasıl çözeriz diye görüşmelerimiz olmuştu ve DSİ ile yerleşim yerlerinde içme suyu sorununu çözme noktasında fikir birliğine vardık. Bu proje artık hayata geçmek üzere, bunu gerçekleşmesi için beldelerimiz ve köylerimizle birlikte Eshab-ı Kehf İçme suyu ve hizmet birliği, DSİ aracığıyla önümüzdeki yaz itibarıyla ishale hattını Akdere’den döşeyerek Afşin, belde ve köylerimizdeki 100 yıllık su sorunu çözecek. Şuadan proje ihale aşamasına gelmiş durumda, önümüzdeki günlerde müteahhitti belli olacak inşallah inşaat mevsimiyle beraber çalışmalar başlayacak. Nisan ayının sonuna gelmeden  müteahhit belli olacak. Yer teslimi ardından ilk kazma vurulacak” dedi.

Birlik Başkanı Fazlı Aydoğan’ın konuşması ardından 2013 yılı encümen üyeliği seçimi yapıldı. Birlik encümenliğine 2012 yılında encümenlik yapan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, İsmail Mert, Nurettin Sarıkaya, Yalçın Çelebipekin, Cuma Satılmış ve Rufai Atıcı tekrar seçildi. Olağan meclis kurulu sunulan dilek ve temenniler ardından son buldu.

Editör: Haber Merkezi