Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin’in en büyük projelerinden bir tanesi olan “Akdere İçme Suyu” projesinin hızlı bir şekilde ilerlediğini belirterek, “Birileri konuşur, biz hizmet yaparız” dedi.

Afşin’e 43 kilometre uzaklıkta bulunan Akdere’den Afşin’e su getirilecek. 51 milyon 300 bin TL gibi büyük bir rakamla ihalesi yapılan AK Dere İçme Suyu ile Afşin merkez, Arıtaş, Altunelma, Bakraç, Çobanbeyli, Çoğulhan ,Tanır Emirli, Alimpınar, Çağılhan, Kabaağaç, Altaş, Gözpınar, Büget, Çomuduz, Berçenek, Emirilyas, Erçene, Hüyüklü, Ördek, Kötüre ve Başüstü  mahallelerinin 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak.

Devlet Su İşleri tarafından yürütülen projede, 2 tanede büyük tünel açılıyor. Tünellerin bir tanesinde 190 metre ilerlenirken, diğerinin ise, giriş portaları yapıldı. Saniyede 616 litre su verecek olan proje 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

“Son yılların en büyük projesi”

Afşin’in en büyük projesi olduğunu kaydeden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Son yıllarda ilçemize yapılan en büyük yatırımlardan bir tanesi AK Dere İçme Suyu Projesi. Bu proje hayata geçirilebilmek için yıllardır uğraşılıyordu. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belde belediye başkanlarımızın büyük emeği var, özelikle rahmetli belediye başkanımız Mustafa Taş’ı rahmetle anıyorum. İsmail Mert’in, Muhtemit Dağlı’nın,İrfan Gedikbaşı’nın ve Fazlı Aydoğan’ın  emekleri var.” dedi.

“Çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor”

Çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydeden Güven, “Nihayet çalışmalar başladı ve hızlı bir şekilde ilerliyor. Tünelin bir tanesinde 190 metreye gelindi. Tünelin bir tanesinin de giriş portalı yapıldı burada da açma çalışmasına başlanacak. İnşaat hızlı bir şekilde devam ediyor. Allah kaza bela vermezse, proje zamanında teslim edilecek gibi gözüküyor.” diye konuştu.

Güven, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Son zamanlarda değişik kesimler bu konuyu spekülasyon malzemesi yaptı. İşte projenin durduğunu, yapılmaktan vaz geçildiği gibi birçok söylemler söylendi. Ne yazık ki, içimizden birileri de bunu söyledi. Projeye en yakın, geçmişte bu projeyi takip edenlerde bunu söyleme gayretine girdiler. Biz laflara değil, icraatlar bakıyoruz.  Tekrar özelikle söylemek istiyorum, birileri hep lafını etti, biz ise çok konuşmayı sevmiyoruz, biz icraatı yapıyoruz. Konuşanların ne hale geldiğini gördük. Seçimler öncesinde dedik ki; ‘yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemeyeceğiz’,  ‘Birileri konuşur biz hizmet yaparız’ dedik. Şuanda da hizmet üretmeye devam ediyoruz. Üzücü olan çok yakınımızda, içimizden birinin bu konuyu siyasi polemik konusu yapma çalışması. Tavsiyem, insanlar ağırlıklarını, abiliklerini korusunlar, kimin ne yaptığını, ne ettiğini çok iyi biliyoruz. Son zamanlarda mahlas isimlerle köşe yazarlığı yapanlar var. Kim olduğunu da biliyoruz, içimizden biri. Yarın ismini açıkladığımızda mahcup olmasın. İcraat devam ediyor. Suyun patronu 30 Mart yerel seçimleri sonrası Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Su KASKİ’nin işi. Nerden, nasıl, kime su getireceğini onlar karar verir. Birileriyle paylaşmak istemiyorsanız, 30 Mart yerel seçimler öncesinde bunu halledeydiniz. Bu projenin 4 yıl niye geriden geldiğini kamuoyu bunu çok iyi biliyor. Biz bunu açıklamak istemiyoruz. Herkes kendini, ağırlığını bilsin, bir saygı duyuluyor, o saygısını kaybettirmesin”

 

Editör: Haber Merkezi