Kümbet Mahallesi'nde yaşayan Fatma Dölen (48), nefes darlığı ve öksürük şikayetiyle Elbistan Devlet Hastanesi'ne müracaat etti.
Dölen'in çekilen röntgeninde akciğerinde Antep fıstığı kabuğu tespit edildi. Hastanın akciğerindeki fıstık kabuğu, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cemal Pazarlı'nın yaptığı operasyonla çıkartıldı.
Dr. Pazarlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dölen'in akciğerinde bulunan cismin bronkoskopi yöntemiyle alındığını belirtti. Böylesi durumlarla sık karşılaşmadıklarını ifade eden Pazarlı, "Yaklaşık 15 dakika süren operasyonla akciğerdeki Antep fıstığı kabuğunu çıkarttık. Şu andan hastamızın sağlık durumu iyi. Kendisini taburcu edeceğiz" dedi.
Dölen ise yaklaşık 10 gün önce evde çerez yerken elindeki fıstık kabuğunu yuttuğunu anlatarak, "Bir kaç kez öksürdüm ama çıkaramamıştım. Bir kaç gün sonra kendimi kötü hissetmeye başladım. Nefes almada güçlük çektiğim için hastaneye başvurdum. Müdahalenin ardından kabuğu çıkardılar. Sağlığım çok iyi, doktoruma ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi