Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, yönetim kurulu üyeleri ve Esence Kasabasından bir gurup AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven’i ziyaret etti.
Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven’in seçim bürosunu ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.
Yapılan ziyarete konuşma yapan AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, Kahramanmaraş’ın büyük şehir olmasıyla birlikte idari yapının mali yapının ve mahalli yönetimlerin değiştiğini söyledi.
Güven, “Artık şunu çok iyi bilinmesi lazım. Artık idari yapı, mali yapı ve mahalli yönetimler değişti. Artık Kahramanmaraş büyükşehir, artık Afşin Kahramanmaraş, ,Esence Kahramanmaraş, Bakraç Kahramanmaraş, Çobanbeyli Kahramanmaraş, artık Esence Afşin, Çobanbeyli Afşin dolayısıyla bundan sonra merkez, köy, kasaba ayırımı kalmadı. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Beyceğiz Mahallesi neyse Esence Mahallesi de o olacak. Hizmet artık Afşin Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi tarafından yapılacak. Bazıları diyor ki, bu kadar büyük bir alana, kırsal kesime nasıl hizmet götürülecek. Bilindiği üzere AK Parti iktidarından önce köy hizmetleri vardı ve köylerimizin yol, su hizmetleri köy hizmetleri üzerinden yapılıyordu ama yeteri kadar hizmet götürülemiyordu. Önemli olan insanlarımızın dertlerini, sorunları dinlemek ve anlayabilmek. Bunu sayın Başbakanımız çok iyi yapanlardan bir tanesi. Kırsalda özellikle vatandaşlarımıza hizmet götürebilmek için köy hizmetleri kapatıldı ve yerine il özel idaresini kurdu. O da yetmedi KÖYDES projelerini devreye soktu. Bunların sonucunda kırsalda yaşamlarını sürdüren vatandaşlarımıza hizmet gerektiği gibi gitmiş oldu. artık köylerimizde evlerinde su akmayan kalmadı. Ayrıca Afşin köylerininim yarıya yakının kanalizasyon sorunu çözüldü. Bugün Afşin’de durumu iyi olan iki adet beldemiz var. Bunlar Çobanbeyli ve Tanır beldelerimiz. Burada çok güzel işler yapıldı hem alt yapı hem de üst yapı anlamında. Çeşitli nedenlerden dolayı bazı yerler hizmet yönünden mağdur oldu. İnşallah biz 30 Mart’tan sonra yaşanan sıkıntıları bitireceğiz. Köylerimizde ne su sorunu kalacak, ne yol sorunu kalacak ne de kanalizasyon sorunu kalacak. Bunları zaten konuşmanın bir anlamı yok. Bu hizmetleri yapmak bizim boynumuzun borcu. Büyükşehir Belediyemizle bu sorunları sürekli olarak görüşüyoruz.” dedi.
Güven konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ben önemli bir konuya değinmek işitiyorum. Biz söz söylemek için değil, hizmet etmek için geldik. Verilen vaatlerin yerine getirilmesi için çalışmaya geldik. O yüzden halkımıza veremeyeceğimiz hizmeti ve tutamayacağımız sözü vermeyeceğiz. Yalan söylemeyeceğiz, yapabileceklerimizi anlatacağız. Ağzımızdan ne çıktıysa onun arkasında duracağız. Ben sizlerin boş laflara ve boş vaatlere kanmayacağını biliyorum. Ben bir belediye başkanı olarak ne yapabileceğimi çok iyi biliyorum. Ben yerel anlamda ne yapabileceksem onları konuşuyorum. Zaten ulusal anlamda yapılacak işleri Sayın Başbakanımız yapıyor.”
Editör: Haber Merkezi