AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığına Fatih Mehmet Erkoç’u aday gösterdi.

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında 5 il ve 5 büyükşehir belediye başkan adayını kamuoyuna açıkladı. Hazırlanan sunumlar eşliğinde adayları açıklanan illere yapılan hizmetleri anlatan Başbakan Erdoğan, 13 ille birlikte büyükşehir statüsü kazanan Kahramanmaraş’ta ise mevcut İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’la yerel seçimlere katılacaklarını bildirdi.

Aday belirleme sürecinde yapılan çalışmaları sıralayan Başbakan Erdoğan, her zamankinden daha hassas bir yol izlediklerini söyledi. Kamuoyu anketleri, temayül yoklamaları ve 11 kişilik üst kuruldan oluşan ekiple birlikte adaylarını belirlediklerini dile getiren Erdoğan, “Daha önceleri yaptığımız kamuoyu anketleri var. Yeni yaptırdığımız anketler var. Bunları mukayeseli olarak inceliyor ve tekrar incelememiz gereken il varsa hemen buralara yönelik çalışmalarımız da yapıyoruz. Mercek altına alıyoruz. Mevcut başkanlarımızın performansını değerlendirirken, başkanımız olmayan yerlerde de en iyi adayları tespit etmeye çalıştık. Kamuoyunun nabzını yakından takip ettik. Teşkilatlarımızın da buradaki tavrı, kanaatleri bizim için büyük önem arz ediyor. Bu 5 il belediyemizin ve büyükşehir adaylarını sizlere tanıtırken bu şehirler için de neler yaptık, neler yapıyoruz sizlere sunuyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, Gümüşhane’de, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Bartın’da Dr. Seyfettin Kalay Kırşehir’de Yaşar Bahçeci, Amasya’da Cafer Özdemir, Afyonkarahisar’da Burhanettin Çoban’ı aday gösterdiklerini açıkladıktan sonra, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de mevcut il başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u aday gösterdiklerini kaydetti.

11 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Poyraz’a da hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Erdoğan, “Mustafa kardeşime bu dönem bir değişime gideceğimizi söylediğimde ‘ben sizlerin belirlediği karara her zaman hazırım, bundan sonra da nerde ne görev verilirse buna hazırım’ diyecek bir nezaketi ortaya koydu. Kendisini huzurlarınızda ayrıca tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde Beyazıt Kaçar, Sıtkı Güvenç, İl Başkanvekili Mehmet Akif Kahveci ve Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç’u yanına alan Başbakan Erdoğan, katılımcıları selamladı.

Editör: Haber Merkezi