AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Türkiye’nin önünün açık olduğunu belirterek, “Dünyada bizim bu potansiyelimizi bilen ülkeler, ülkenin ekonomisini büyütmek isteyen tüm iktidarlara karşı operasyon yaptılar” dedi.
Güvenç, AK Parti Elbistan Genişletilmiş İlçe Divan Toplantısı’nda, 30 Mart seçimleri ve daha öncesinde yaşanan olaylara dikkat çekerek, Türk halkının her zaman olduğu gibi yine oyunu bozduğunu ifade etti. Güvenç, “Aziz milletimiz seçim öncesi oynanan oyunları bir bir gördü. İlk oyunlar gezi parkı eylemleri adı altında başladı. Amaçları ekonomimizi güçlendirecek olan projeleri sabote etmekti. Bülent Arınç ile görüşen heyet, açıkça niyetlerinin ülke ekonomisini sabote etmek olduğunu belirttiler. Kuzey Irak ve İran’daki petrolleri pazarlamak için bir takım projeler geliştirildi. Halk Bankası’na hesap açıldı, tam o anda 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarını başlattılar. Allah’a çok şükür, genel başkanımızın dik duruşu nedeniyle bunların hepsi geri püskürtüldü, yok edildi” dedi.
Ondan sonra yapılan 30 Mart seçimlerinde AK Parti’nin yüzde 45,6 oy aldığını hatırlatan Güvenç, şöyle devam etti:
“Bu sonuç Türkiye üzerinde yapılan hesapları ve oyunları bozdu. Şimdi önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Cumhuriyet tarihi boyunca her seçimde oyunlar oldu. 1946’da açık oy gizli tasnif yaptılar. Ondan sonraki her seçimde de entrikalar devam etti. Ama halkımız bu oyunların hepsini bozdu, önümüzdeki seçimlerde de bu oyunları bozacaktır. Bu ülkenin önü açık, bu ülkenin bulunduğu coğrafi nokta son derece önemli. Dünyada bizim bu potansiyelimizi bilen ülkeler, ülkenin ekonomisini büyütmek isteyen tüm iktidarlara karşı operasyon yaptılar. 12 yılda geldiğimiz nokta fevkalade. 81 ile üniversite kurduk. Şırnak’a bile havaalanı kurduk. Dört bir yanı duble yollarla donattık, hastaneler yaptık.”
Editör: Haber Merkezi