AK Parti Afşin Kadın Kolları, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle program düzenledi. Salonu almayan bayanlar, Afşin Çim Sahadan Afşin Belediyesi’ne kadar yürüdü.
AK Parti Afşin Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle EÜAŞ Sosyal Tesislerinde kutlama programı düzenledi. Programa yaklaşık 5 bin kişi gelince kalabalık, Afşin Çim Sahasına yönlendirildi. Bayanlar daha sonra buradan Afşin Belediyesi’ne kadar yürüdü.
Afşin Belediyesi önünde toplanan kalabalığa seslenen AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, kadınlara yapılan yatırımlar geleceğe yapılan yatırımların olduğunu kaydetti. Güven, “Doğumdan ölüme kadar hayatın her alanında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımız, annelerimiz, bacılarımız, hayatımızın yarısı hatta daha da fazlası kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyorum. Bizi bizler yapan kadınlarımızdır, bizi yetiştiren ve gelecek için hazırlayan kadınlarımızı ne kadar takdir etsek azdır. Müminlere en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O hanımlara karşı daima, sevgi, saygı ve hoşgörü göstermiştir. Hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla peygamberimizin hanımlara karşı davranışı bizlere her zaman örnek olmalıdır. Kadınlar toplumu her zaman ileri götürür, kadın geleceğimizin teminatıdır. Bu nedenle kadınlarımıza yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. İnşallah Afşin belediyesi 30 Mart’tan sonra kadın dostu şehirlerarasına girecektir. Kadınlarımız bizim için çok önemlidir ki biz belediyeler arasında kadın dostu belediyeler birliğini kurduk. Burada kadınlarımızın birebir fikirlerini ve görüşlerini alarak pozitif ayrımcılık kapsamında ne isterlerse onu yapıyorduk. Buradan sizlere söz veriyorum. Afşin 30 Mart’tan sonra kadın dostu şehirler platformunun üyesi olacak.” dedi.
Güven konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aslında toplantımız site 1 yemekhanesinde düzenlenecek ve orada bitirecektik ama ilçemiz bayanlarının yoğun ilgisi bizleri Afşin Belediyesinin önüne getirdi. Çünkü yemek salonuna sığmadık, oradan güreş sahasına girdik oraya da sığmadık ve belediyemizin önüne gelerek burada tamamen kendiliğinden gelişen bir mitinge dönüştü. İlgi ve alakanızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizleri mahcup etmemek için, sizlerin gönüllerine girebilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”
“Biz AK Parti Sayesinde Siyaseti Sevdik”
Daha sonra konuşma yapan AK Parti Afşin Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, “Ben inanıyorum ki 30 Mart’ta gene AK Partinin kadınları sandıkta üstünlüğünü göstererek partimize tekrar sahip çıkacaklar ve Afşin Belediye Başkanlığını, Güven’le ellere teslim edeceklerdir. Buradaki toplantımız sadece bununla yeterli kalmayacak ve her fırsatta sizlerle bir araya gelerek sizlerle fikir alışverişlerinde bulunacağız. Bizim partimizde samimiyet var, kardeşlik var. Biz AK Parti sayesinde siyaseti sevdik. Çünkü AK Parti kadınların siyasetteki gücünün farkına vardı.” diye konuştu.
Kalabalık daha sonra AK Parti Seçim Bürosu’na kadar yürüdü.








Editör: Haber Merkezi