AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde hazırladığı projelerini kamuoyuyla paylaştı.
Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen proje tanıtım toplantısı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti’nin ilk kez bir yerel seçimde seçim beyannamesi hazırlayarak sandığa gittiğini söyledi. ‘Büyük medeniyet yolunda şehir, demokrasi ve insan’ başlığı adı altında hazırladıkları bu kitapçıkla, yerel yönetim konusundaki yaklaşımlarını milletle paylaştıklarını ifade eden Ünal, şöyle konuştu:
“Bu kitapçık yeni AK Parti belediyeciliğini anlatan vizyon belgesi niteliğinde. 1994 yılında başlayan Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği, Türkiye’de yerel yönetime yeni bir anlayış, yeni bir kavrayış, yeni bir bakış açısı getirdi. 1994’de başlayan bu belediyeciliğin en temel amacı insanımızı evinde, mahallesinde, ilçesinde, ilinde mutlu etmekten ibarettir. İnsanımızın mutluluğu insanımızın huzuru ve refahı üzerine kurulmuş bir belediyeciliktir. 1994’ten 2014’e kadar bu belediyecilik anlayışı şehirlerimizin altyapısını, sosyal donatı alanlarını, kültürde, sanatta, edebiyatta her alanda şehirlerimizi inşa etti. Ama 2014’e geldiğimizde artık gelişen değişen dünya ile birlikte biz de belediyecilik anlayışımızın yeni bir sürümünü, yeni bir versiyonunu, yeni bir vizyonunu ortaya koyma gerekliliğini duyduk. Çünkü artık bu bir ihtiyaçtı. Çünkü şehir, çünkü insan, çünkü yeni bir yerel yönetim anlayışı bunu bize dayatıyordu ve biz de oturduk bunu kaleme aldık.”
Bu yeni anlayışın Hacı Bayram Veli’den ve Osmanlı’dan esinlenerek hazırlandığını dile getiren Ünal, şöyle devam etti:
“Hacı bayram velinin çok güzel bir sözü vardır. Buyuruyor ki, ‘insan şehri inşa ederken aslında taşın toprağın arasında kendini inşa eder. Gönülde her ne var ise şehir olarak görünür. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur’ diyor. Biz şehirlerimizi gülistan etmenin çabasındayız. Bektaşi güzellemesinde, “gül alırlar gül satarlar, gülü gül ile tartarlar, çarşı pazarı güldür gül” olduğu gibi insanların şehirde birbirlerine muhabbetle baktığı şehirler inşa etmenin çabasındayız. Bu çalışmayı bir batılı araştırmacının Osmanlı medeniyetini değerlendirirken söylediği bir sözü aklımızdan çıkarmayarak yazdık. Diyor ki, ‘Osmanlı medeniyetinin en önemli ve onu diğer bütün medeniyetlerden ayıran unsuru nedir diye sorarsanız derim ki, o medeniyette hiç kimse aç kalmamıştır ve yalnız ölmemiştir.’ Bu çok önemli. O muhabbeti o kardeşliği, o komşuluğu o şehrin bir parçası haline getirmek, ruhu haline getirmek, karakteri haline getirmek, o şehrin birbirleriyle komşu olduğu ve komşuluğun bir hukukunun olduğu şehirler inşa etmeyi amaçlıyoruz.”
Kahramanmaraş’ın geleceğini inşa etmek için hazırladığı 196 projeyi kamuoyuyla paylaşan Erkoç ise millete hizmet yolunda, halkın iradesi ve çıkarları doğrultusunda daha yaşanabilir, daha güçlü bir şehir kurabilmenin çabasında olduklarını söyledi. “Geleceğin Kahramanmaraş’ını inşa etme yolunda güçlü adımlar ve cesur adımlar atacağız. Çünkü bu güç ve cesaretin arkasında hakka inanmak var. milletin emrinde olmak var. İnsanı sevmek var. İnsanlığa hizmet etme aşkı var” diyen Erkoç, Yunus Emre’nin dizelerine de yer verdiği konuşmasında şöyle konuştu:
“Aşık Yunusun dizelerinde olduğu gibi bizde şehrimiz için, insanımız için dertli olacağız, pervane olacağız. Eser peşinde, hizmet peşinde olacağız. Hep beraberce Kahramanmaraş’ın geleceğini inşa edeceğiz. Geleceğin Kahramanmaraş’ını, güçlü Türkiye’nin güçlü Kahramanmaraş’ını inşa edeceğiz. Çok şükür güçlü bir hükümetimiz var, saygı değer milletvekillerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, Kahramanmaraş’ımızın güzel insanlarıyla omuz omuza vereceğiz ve bu şehrin geleceğini inşa edeceğiz. Herkesin gıptayla izlediği bir il haline getireceğiz. İnşallah Kahramanmaraş’ımızı merkeziyle ilçeleriyle, beldeleriyle, köyleriyle herkesin yaşamak için imrendiği bir yer haline getireceğiz. Biz omuzumuzdaki yük ve vebalin ne demek olduğunu biliyoruz. Şehr-ül emin olmanın ne demek olduğunu biliyoruz. Gecemizi gündüzümüze katacağız. Her saniyemizi bu şehrin geleceği için vakfedeceğiz. Başarmamak için hiçbir sebep yok.”
Erkoç, daha sonra kentsel dönüşümden ulaşıma, turizmden altyapı hizmetlerine kadar 196 projeyi hazırlanan sunum eşliğinde katılımcılarla paylaştı.
Programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Sevde Beyazıt Kaçar, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, eski belediye başkanları Hacı Ali Özal ve Ahmet Uncu ile çok sayıda iş adamı ve vatandaş katıldı.







Editör: Haber Merkezi