Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Elbistan Belediye Başkan Adayı Durmuş Küçük, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, seçim bürosunda partililerle bir araya gelerek, vatandaşları sükunete davet etti.
Seçim bürosunda düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, gece saat 01.50 sıralarında Belediye Başkanı Durmuş Küçük’ün kardeşi Osman Küçük, oğlu ve kayın biraderiyle seyir halinde iken Pancar Kooperatifi civarında 5-6 araçla yaklaşık 20-25 kişilik bir grubun yollarını kesip üzerlerine ateş edildiğini söyledi. Kısaca, "Her hallerinden sarhoş oldukları belli olan bu kişiler, maalesef Elbistan’ın huzurunu, düzenini, sizlere gelen hizmeti bir türlü kabullenememektedirler. Bizleri bu seçim süreci içerisinde özellikle son 3 gün kala bu tür şeylerle yıpratmaya yahut da şehrimizin huzurunu bozmaya gayret eden her kim olursa olsun bunlara kesinlikle ne müsaade edeceğiz, ne eyvallah edeceğiz. Allah’ın verdiği canı Allah’tan başka kimse alamaz. Sizlerden AK Parti camiasından bir AK Partili gibi davranıp sükûnetimizi bozmadan, birlik beraberlik içerisinde seçim büromuzda ve diğer seçim çalışma anlarımızda çalışmalarımızı yapıp herhangi bir taşkınlığa mahal vermeden, herhangi bir sürtüşmeye mahal vermeden gayretli bir şekilde 30 Mart’ta yapılacak olan seçimlere hazırlık yapmamız gerekiyor. Bizlere düşen budur. Bizler sayın başbakanımız, genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bölgemizde, Kahramanmaraş’ımız da vermiş olduğumuz oylarla bölgemizden birinci olarak sandıklarımızı hediye olarak göndereceğiz. Ben siz değerli partili arkadaşlarımdan özellikle rica ediyorum. Kesinlikle Elbistan’ın huzurunu, düzenini bozacak, herhangi bir tartışma olayına girmemenizi rica ediyorum. 30 Martta sandıkları patlatarak, bu insanlara dersini vermemiz lazım” dedi.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ise, vatandaşları sükûnete davet ederek, “Öncelikle hepimize, Elbistan’ımıza, milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bilindiği üzere biz baştan itibaren konuşmalarımızı yaparken bütün arkadaşlarımızla beraber, seçimlerin milletimiz için hayırlara vesile olmasını, huzur ve sükunet içerisinde geçmesini belirttik. Seçim belirleneceği yerinde sandık olduğunu söyledik. Dün gece ilçe başkanımızın belirttiği şekilde meydana gelen saldırıda çok daha müessif olayların olmaması hakikaten güzel bir tevafuktur. Çünkü çok daha ileri noktada başka şeyler olabilirdi. Buradaki mesele şudur. Seçimleri kazanmak isteyen partiler çalışacaklar, gayret edecekler, halkın gönlüne girecekler. Halkın gönlüne girmiş olan, halkın gönlünde yer etmiş olan insanları başka bir kısım vesilelerle davranışlarla halkın gönlünden çıkarmak mümkün değildir. Saldırıya uğrayanlara öncelikle büyük geçmiş olsun. Tüm vatandaşlarımızı sükunete davet ediyorum” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi