AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, seçim çalışmaları kapsamında Afşin’e bağlı Emirli, Başüstü ve Ördek Köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.
AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Kösebalaban ve çok sayıda partili Emirli, Başüstü ve Ördek Köylerinde vatandaşlarla bir araya geldiler.
Heyet ilk olarak Emirli Köyü’nde giderek vatandaşın sorunlarını dinlediler. Burada konuşma yapan AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, “Sizlerle birlikte muhabbet etmeye, sizleri dinlemeye, görüş ve önerilerinizi almaya geldik. AK Parti Hükümeti olarak 11 yıldır iktidardayız ve bu süre içerisinde memleketimize önemli hizmetler yaptık. Bütün köylerimizin kanalizasyonunu, suyunu ve parke taşına kadar tüm hizmetleri hükümetimiz aracılığıyla sizlere ulaştırmaya çalıştık. AK Partinin siyaset anlayışı millete hizmet etme üzerine kurulmuştur. Bu hizmetlerin daha da artması ve ülkemizin daha çok gelişmesi için Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan büyükşehir yasasını çıkarttı. Bu sayede ilçeler ile bağlandı, köy ve kasabalar ilçeye bağlandı. İlçelerimize yapılan hizmetleri büyükşehir belediyesi tarafından karşılanacak bundan sonra. Biz milletimize hizmet etme üzerine kurulan bir siyaset yapıyoruz. İnşallah bundan sonrada sizlere daha iyi hizmetler getirebilmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız.” dedi.
-“Emirli Köyü hizmetleri fazlasıyla alacak”
Daha sonra konuşma yapan AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, “Emirli köyümüz hükümetten katkısını almaya başlamış, devletin yatırımları buraya gelmeye başlamış. Bundan sonra Emirli Afşin’e en yakın mahallemiz olacak ve diğer mahallelerimiz gibi Allah’ın izniyle de hizmetlerimizden fazlasıyla yararlanacaktır. Özellikle Emirli ’de yaşayan vatandaşlarımızın ekonomisini düzeltmek zorundayız. Biliyorsunuz çok uzun bir sevda Eshab-ı Kehf. İnşallah mesire yerleriyle Eshab-ı Kehf ile bütünleştirip vatandaşlarımızın ekonomisine katkıda bulunacağız. Ekonomi insanların boynunu büken ya da dik tutan bir şey. Burada büyük ölçüde hayvancılık yapılıyordu. Gençlerimizin ilçe dışına çalışmak için dışarıya gitmeleri nedeniyle hayvancılık sektöründeki gelirden mahrum kalmaya başladı Emirli köyümüz. Biz olumsuzluğu Allah’ın izniyle turizm ve mesire alanlarıyla gidereceğiz. Hizmet konusunda hiçbir endişeniz bulunmasın. Emirli, Afşin’in en yakın mahallesi konumunda. Biz Emirlimiz ve diğer mahallelerimiz için hangi hizmet gerekiyorsa, yerinde konuşarak, danışarak, ben düşündüm ve yaptım oldu demeden, birlikte düşünüp karar vererek hizmetlerimizi yapacağız. Biz yerel üretimiz birlikte destekleyeceğiz ve halkımızın ekonomisine katkıda bulunmak için elimizden gelen bütün hizmetleri vatandaşlarımıza sunacağız.” şeklinde konuştu.
Konuşmalar ardından heyet Başüstü Köyü’ne geçti. Köy muhtarı Cuma Satılmış tarafından kurban kesilerek karşılanan heyet vatandaşlarla sohbet etti. 
-“Namerdin önünde asla eğilmeyeceğiz”
Başüstü Köyü’nden konuşma yapan AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, “AK Parti hükümeti halktan kopuk, halka rağmen siyaseti benimsemedi. Halkla iç içe, halkla beraber siyaset yaparak sizlerin önünden eğileceğiz ama namerdin önünde asla eğilmeyeceğiz. Daha önce ziyaretlerimiz esnasında sizlerle konuştuk. Başüstü köyümüze bir kuran kursu sözü veren İşadamı Koraya Kıraç aramızda, kendisi ben buraya bir kuran kursu yapacağım, Başüstü halkımızı çok seviyorum dedi. İnşallah kuran kursumuz tamam. Bende halkımızın desteğiyle belediye başkan olursam Başüstü köyümüze bir sosyal tesis yapacağım. Halkımız cenaze evinde taziyesini yapsın, düğünlerini orada yapsın, mevlid’ini orada yapsın diye bu sözü veriyorum. Ben bu sözümüzün altında kalmayacağım ve Başüstü’ne bu sosyal tesisi yapacağım. Köyümüzde çok güzel bir su kaynağımız var fakat bunu sulamada yoğun bir şekilde kullanamıyoruz. Mevcut bulunan suyu halkımızın düzenli bir şekilde kullanabilmesini sağlamak benim boynumun borcudur.” diye konuştu.
 
Heyet son olarak Ördek Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Ördek Köyü’nde de konuşma yapan AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, “Bizden önceki siyasi partiler halkımızın oylarını alırdı ve ondan sonra belli çevrelerin menfaatine göre siyaset yaparlardı. AK Parti geldikten sonra ülkemizin ve halkımızın menfaatine önem vererek siyaset yapmaya başladı. Öncelikli olarak ülke insanının sağlığını, eğitimini ve diğer yatırımlarını yapmak için bütçeler ayırdı ve bu ülkenin gelirini halka dağıttı. Ak Parti geldikten sonra yıkmaya çalıştılar ve Türkiye’yi eski düzene döndürmek isteyenler oldu. AK Partiye yönelik birçok darbe girişimi oldu. Bu darbe girişimleriyle aslında AK Partiyi değil ülkemizi yıkmaya çalışıyorlar. Bizler Allah’ın izniyle ülkemizi yıkmak isteyenlere 30 Mart’ta sandıkta cevabımızı vereceğiz. Hep birlikte el ele, gönül günüle vererek Başbakanımızın arkasında dimdik duracağız ve ülkemizin tüm dünya Müslümanlarının umudu olmasını devam ettireceğiz.” dedi.
Son olarak konuşma yapan AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, “Artık Ördek Köyü Afşin’in Mahallesi. AK Partinin temel prensibi halka hizmettir ve halka rağmen halkı yönetmek değildir. Büyükşehir yasası bu amaçla çıktı. Devletimizin imkanlarını halkıyla, köylüsüyle, şehirlisiyle aynı oranda buluşturmak için Büyükşehir yasası çıktı. Ben bu yapılanmanın yabancısı değilim. Malatya belediye başkan yardımcısıyım ve Malatya’nın coğrafi yapısı nedeniyle köylerimiz, ilçelerimiz ve kasabalarımızın yapısı iç içe girmişti. Dolayısıyla köyün hizmetini de biz yaptık, kasabanın hizmetini de biz yaptık, ilçenin hizmetini de yaptık. Bu anlamda tecrübeli ve doluyum. Bu anlamda sizlerin hiçbir şüphesi olmasın. Biz inşallah ilçe merkezimizin ve mahallelerinin hiçbir eksiğini bırakmayacağız. Ördek Köyümüzde gezdik, dolaştık ve yolların durumunu gördük. Yollarımız çamur içinde Allah’ın izniyle yollarımıza çeki düzen getireceğiz. Diğer taraftan köyümüzde yazın içme suyu azalıyor. Akdere içme suyu projesini hükümetimiz ihale etti ve yer teslimini yaptı. İnşallah Akdere’nin suyunu sizlerle buluşturacağız ve yaşanan içme suyu sorununu ortadan kaldıracağız.” diye konuştu.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi