Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nin milletvekili adaylarını belirlemede ön veri ve kıstas olarak uyguladığı temayül yoklamasının Kahramanmaraş ayağı gerçekleştirildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nin milletvekili adaylarını belirlemede ön veri ve kıstas olarak uyguladığı temayül yoklamasının Kahramanmaraş ayağı gerçekleştirildi. AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı üyeleri de tam kadro olarak temayül yoklamasına katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ''7 Haziran gününe kadar kim aday olursa olsun yan yana saf tutmaya devam edecek. Araya nifak tohumu ekmek isteyenlere, şeytanlık yapmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz'' dedi.

Çalık, Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gürpınar, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti Kadın Kolları MKYK üyesi ve Diyarbakır Milletvekili aday adayı Fatma Öncül, AK Parti Gençlik Kolları MKYK üyesi Ömer Osman Yanık ve MKYK Üyesi Halil İbrahim Ayaz,  AK Parti İl Başkanlığının, 25. dönem milletvekili aday adaylarına yönelik temayül yoklamasına katıldı.

KAFUM`da düzenlenen programda konuşan Çalık, Sütçü İmamla siyasi hayatlarında Yedi Güzel Adam ile edebiyat hayatlarında marka olan, kalemi de kurşun gibi tarihe iz bırakan Kahramanmaraş`ı gönülden selamladığını kaydetti.

Kentte bin 779 AK Parti delegesinin 84 milletvekili aday adayından 8`inin listesini belirleyecek dengeleyici unsur olduğunu dile getiren Çalık, geride kalan aday adaylarının da saflarını AK Parti yanında sık tutmaya devam edeceğini belirterek, ''Milletvekili aday adayı arkadaşlarım bugün nasılki yan yana saf tuttularsa 7 Haziran gününe kadar da kim aday olursa olsun yan yana saf tutmaya devam edecek. Araya nifak tohumu ekmek isteyenlere, şeytanlık yapmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz'' diye konuştu.

''GENE YÜZLERİNE GÖZLERİNE BULAŞTIRMIŞLAR''

Ankara`dan uçakla gelirken eski muhalefet milletvekilleriyle yaptığı konuşmayı aktaran Çalık, ''Öznur hanım başımıza iş açtınız` Ne yaptık? dedim. `Bizimkiler de sizi örnek aldı` dedi. Herşeyi örnek alıyorlar biz 10 yıllık partiyiz onlar 100 yıllık parti ama Allah`a hamd olsun örnek alınan yegane partiyiz. Niye? Onlarda ön seçim yapmaya kalkmışlar ama herşeyde olduğu gibi gene yüzlerine gözlerine bulaştırmışlar. Ama gelsinler Kahramanmaraş`taki düzeni intizamı, temayül nasıl yapılır onu da görsünler. Muhalefet milletvekilleri AK Parti`nin temayülüne özeniyor'' ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarında kadınlara yönelik çok özel düzenlemeler yaptıklarını vurgulayan Çalık, kadınların temsil oranlarını artırdıklarını, hedeflerinin mecliste kadınların temsilini yüzde 25`e çıkartmak olduğunu söyledi.

''KADINA ŞİDDETE HAYIR''

Mersin`in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan vakasının herkesi birkez daha ''kadına şiddete hayır'' denilmesine vesile olduğunu vurgulayan Çalık, bu üzücü olayın birkez daha şiddete karşı harekete geçilmesine vesile olduğunu kaydetti.

Çalık, temayül yoklamalarına katılanlardan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığının, kadına yönelik şiddete ''hayır'' demek için ''Biz de varız'' sloganıyla hazırladığı metni imzalayarak bu konuda destek olmalarını istedi.

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ise her aday adayına eşit mesafede durduklarını belirterek, Yeni Türkiye`nin geleceği için yarışa katılanlara başarı diledi.

Bayan ve engelli aday adaylarının da yer aldığı değerlendirme maratonunda,  bin 779 delege gönlünden geçen kişiyi desteklemek için oy kullandı.

Temayül yoklamasına, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay,AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, ilçe belediye başkanları, eski belediye başkanları ve diğer ilgililer katıldı.
Editör: Haber Merkezi