AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri, AK Parti İlçe Başkanlığına atanan Veteriner Hekim Sabri Türkkahraman'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Mehmet İlker Çitil, İmran Kılıç, Mehmet Uğur Dilipak ve AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Afşin İlçe Başkanlığı binasında AK Parti Afşin İlçe Başkanı olarak atanan Sabri Türkkahraman'ı ziyaret ederek, partililerle 16 Nisan'da yapılacak olan referandum süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, 16 Nisan'da halkın önüne sandığın, Cumhurbaşkanlığı sistemi ve yeni anayasa için konulacağını belirterek, 15 Temmuz'da olduğu gibi son sözü millettin söyleyeceğini belirtti.

Türkiye'nin üzerine her dönem farklı entrikalar kurularak ilerlemesinin durdurulmaya çalıştıklarını belirten AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, " Türkiye bir çok darbeyi geride bıraktı. En son 15 Temmuz'da, Türkiye tarihinin en büyük darbe girişimini milletimizin dik duruşuyla geri püskürttük. 15 Temmuz'da milletimizi birbirine düşürmek için ve millete karşı işgal girişimi oldu. Fakat milletimiz buna müsaade etmedi. Referandum sürecinde vatandaşlarımıza AK Parti davasını en güzel şekilde anlatarak yeni Türkiye için destek isteyeceğiz. Biz birlikte güçlü bir aile olacağız ve güçlü bir Türkiye'yi oluşturacağız." ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı sistemi ve yeni anayasa ile dünyada söz sahibi bir ülke konumuna geleceğini ifade eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil ise, " Türkiye geçmişten buna işgal girişimlerine ve darbelere maruz kaldı. Bunun en son örneğini ise 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadık.  Geçmişte yaşananların önünü kesme adına önümüzde çok kritik bir referandum süreci var. Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini istemeyenlere karşı cevabımızı 16 Nisan'da halkımız ile birlikte en güzel cevabımız vereceğiz. 97 yıl önce Kahramanmaraş'ımızda 7'den 70'e kurtuluş mücadelesi verdiysek, 15 Temmuz'da milletimiz ile birlikte darbeye karşı durduysak referandumda da Türkiye'nin büyümesine hayır diyenlere en güzel cevabı vereceğiz. Referandum sürecinde halkımıza, milli birlik ve beraberliğimizi öne çıkaracak cümlelerle, yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemini en güzel şekilde anlatarak sandıktan çok güçlü çıkmaya çalışacağız" açıklamasında bulundu.

Referandum sürecine değinen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, " Dış güçlerin tekrar işgale yeltenememesi için Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir çalışma yürüttük. Bugün ayını zamanda Kahramanmaraş'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü. Kahramanmaraş'ımız 97 yıl önce böyle soğuk günlerde, zor şartlarda milletimizin gece gündüz 22 gün mücadele vermesiyle kurtulmuştur. Bizlerde vatandaşlarımızdan almış olduğumuz yetki ve sorumlulukla AK Parti ve MHP milletvekili arkadaşlarımızla birlikte 9 gün komisyonda, 13 gün de genel kurulda tam 22 gün mücadele vererek halkımızın önüne yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemini getirdik. Artık söz de, yetki de, karar da, irade de, mühür de milletimizin elidedir. Milletimiz ne yapacaklarını çok iyi bilir." diye konuştu.

- "Referandum, Türkiye'nin sıçrama tahtası olacak"

Daha sonra konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş İl Balkanı Ahmet Özdemir, " Türkiye son 16 yılda AK Parti sayesinde çok önemli hizmetlere kavuştu. Şimdi bu hizmetlerin hepsinin finali var. Artık bu ülkenin güçlü bir devlet, dünyanın lider ülkeleri arasına girmesi için referandum sıçrama tahtası olacak." dedi.

Özdemir, " Türkiye referandumdan güçlü bir şekilde çıktığı zaman durdurulamayacak, büyük ve güçlü bir ülke olacağız. Türkiye büyük bir ülke olduğu zaman Almanya, Fransa, Hollanda ve İngiltere gibi büyük ülke olmayacağız. Biz Osmanlı devleti gibi büyük bir ülke oluyoruz. Biz büyümeye başladığımız zaman durdurulamıyoruz, bunun farkındalar ve dış güçler bunun korkusunu yaşıyor. Bunu vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum. Şimdi bir tarih yazılıyor. İnşallah güzel günler bizleri bekliyor." açıklamasında bulundu.

AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman da ziyaretten dolayı teşekkür edip, hangi mevkide, hangi sahada görev verilirse, onun sorumluluğunu hissedip bugüne kadar bir gayret içerisinde olduklarını söyledi.

 AK Parti Afşin İlçe Başkanlığı görevine atandan Veteriner Hekim Sabri Türkkahraman bir teşekkür konuşması yaparak, " Bize hangi mevkide, hangi sahada görev verilirse, biz onun sorumluluğunu hissedip bugüne kadar bir gayret içerisinde olduk. Rabbim inşallah bundan sonra ki süreçte de bizleri utandırmaz. Allah, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir yükü yüklemeyeceği gibi inşallah bundan sonra da bu işin üstesinden geliriz." dedi.

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Başkan Türkkahraman,  konuşmasına şöyle devam etti:

" Biliyorsunuz ki 2003-2007 yılları arası ben İlçe Başkanlığı yaptım. Tabi ondan sonraki süreçte içinde olmuş bir kardeşinizim şöyle baktığım zaman hepinizle çok derin hukukumuz ve bir ortak geçmişimiz var. Hep beraber inşallah Afşin’imizde, Ülkemizde, yarınlarımızda güzel şeyleri beraber yapacağız. Ben demeyeceğiz, Biz diyeceğiz. İnşallah o yiğit Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki referandum sürecinde bizden talep ettiği istediği desteği Afşin’imizde en güzel şekilde vereceğinize eminim. İnşallah bu işin içinden Afşin’den en iyi şekilde çıkacağız. Buna canı gönülden inanıyorum.  Bundan sonra bize düşen Afşin’i kucaklamak, teşkilatın dünden bugüne gelen arkadaşlarla birlik beraberlik içerisinde, kardeş hane bir yapıyı oluşturmak zorundayız. Ben çok değerli İl Başkanıma, değerli Milletvekillerime, Afşin’imize hoş geldiniz diyorum, onlara saygılar sunuyorum. Hep beraber yol arkadaşlığımız devam edecek, biz onlarla istişare edeceğiz. Sizlerle kol kola vereceğiz. Güzel yarınlar hepimizin olsun diyor hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum Allah yar ve yardımcımız olsun. "

İlçe başkanlığı görevine atandan Sabri Türkkahraman'a hayırlı olsun dileklerini ileten ve çiçek takdim eden eski ilçe başkanı Şeref Kırbıyık," AK Parti davasının her bir neferine gerçekten sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu kutlu davada Başkan Adaylığına müracaat eden kardeşlerim var onlara da bu cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu davada Genel Merkezimizin belirlediği Sabri Başkanımıza tebliğ etmesiyle birlikte, bundan sonra da Sabri Başkanımızın emrimde buradaki her bir nefer gibi onun emrinde inşallah AK Partinin bayrağını  daha üst noktaya çıkarmak için çalışacağız. Gözümüz arkada değil hayırlı uğurlu olsun, Allah yardımcıları olsun." dedi.

Toplantıya, Afşin Belediye Başkanı Vekili Sebahattin Atalay, AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar, AK Parti Afşin Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış, AK Parti Afşin Gençlik Kolları Başkanı Erkam Genç, mahalle muhtarları ile partililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi