Milletvekilleri, AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı önünde İlçe Başkanı İsmail Safi , Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşıladı.

Tekrar ilçe başkanı olarak seçilen İsmail Safi, kadın kolları başkanlığına seçilen Güleser Keleş Ermurat ve gençlik kolları başkanlığına seçilen Aytekin Özgül’e ve yönetime seçilen üyelere hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Daha sonra Afşin Çoğulhan-Elbistan Kışla mahalleleri arasında kalan döküm sahasında göçük alanında incelemelerde bulunmak üzere ayrıldılar.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ve beraberindeki heyet kömür sahasında meydana gelen göçük alanında incelemelerde bulundu.

Çelikler Holding’in işlettiği Afşin-Elbistan Linyitleri Kışla Köy Kömür Sahasında geçtiğimiz günlerde meydana gelen göçük nedeniyle bölgeye giden İçişleri Komisyonu Başkanı Celalttin Güvenç, burada incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Güvenç burada yaptığı açıklamada; “Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Belediye ve İlçe Teşkilat Başkanlarımızla birlikte Afşin-Elbistan Linyitleri alanında meydana gelen heyelan bölgesinde incelemelerde bulunarak, EÜAŞ ve Sorumlu Firma yetkililerinden alınan tedbirlerle ilgili brifing aldık. En büyük tesellimiz göçükte can kaybının yaşanmaması. Rabbim işçi kardeşlerimizi korusun, beterinden saklasın ”dedi.

Güvenç ve beraberindeki heyet daha sonra Afşin-Elbistan A Termik Santralini de ziyaret ederek filtre çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Güvenç burada yaptığı açıklamada, filtre çalışmasının mart ayı sonunda bitirilmiş olacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi