Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, AK Parti İktidarı döneminde yapılmış olan hizmetleri anlatarak, Türkiye'nin başarıya istikrarı ile ulaştığını belirtti.
Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.
Partililer ve Afşin’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de katıldığı programda konuşma yapan Pakdil, “Türkiye 2002’den buyana çok büyük mesafeler yol aldı ve çok büyük başarılara imza atıldı. Bir Türkiye düşününki, 2002 yılında yaklaşık olarak 35 milyar ihracatı vardı ama bugün itibariyle yaklaşık olarak 150 milyar ihracat potansiyeline ulaştı. Önünü göremeyen, yarını göremeyen ve hangi yatırımda bulunacağını bilemeyen bir ülke durumundan bugünlere geldik. O günden bu güne bayağı zaman geçti ve Türkiye o günden beri iyi ve güzel şeylere adım atıldı. Bizim iktidarımızın ilk yıllarında Türkiye bu seviyeye gelecek deseydik kimse inanmazdı ama bugün bunları yaşıyoruz ve görüyoruz.” dedi.

SAĞLIKTA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATILDI
Sağlık konusunda Avrupa ülkelerinin bir çoğundan ileri olduğuna vurguda bulunan Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “ O süreç içerisinde hastanelerin birleştirilmesi projesi vardı, bir tarafta sosyal sigortalar kurumuna ait bir hastane bir tarafta devlet hastanesi dediğimiz kamu hastaneleri vardı. Şimdi bu hastanelerden birinden diğerine gitmek bayağı meşakkatli bir işti. Biz bunları bir araya getirmek istediğimizde bir hayli direnç ve tepki gördük. Nihayetinde her iki hastanede millete ait olan bir hastane, milletin paralarıyla yapılmış olan hastanelerdi ve yapılacak olan birleştirme hizmeti ile de millete hizmet edecekti. Bugün bu aradan geçen süre içerisinde şunu ifade etmek istiyorum. Bu hastanelerin Sağlık Bakanlığı çatısı altında birleşmesinden ve millete hizmet etmesinden kimsenin şikayet ettiğine şahit olmadım. Çünkü doğru olan buydu ve bu doğru olan yapıldı. Şimdi bu hastanelerimiz bir araya geldi. Şimdi herkes şunu biliyor ve şunu diyor; devlet, ben hasta olduğum zaman beni sağlığıma kavuştur diyor. Bu konuda bir rahatlık var. Bu hepimizin arzu ettiği bir husustu ve bunu gerçekleştirdik. Şunu ifade etmek istiyorum, şimdi Türkiye’nin sağlık alanında geldiği mesafe Avrupa ülkelerinden çok çok ileride. Türkiye ile sağlık alakalı olarak aynı kategoriye giren ülke çok azdır.” şeklinde konuştu.
YARINI GÖREMEYEN BİR KONUMDAN SENELER SONRASINI YAPACAK KONUMA GELDİK
2071 yılının plan ve programını yapan bir ülke haline geldiklerini ifade eden Pakdil, “Ulaşım ve haberleşme hizmetleri de AK Parti hükümeti sayesinde zirve noktalara doğru hep beraber taşıdık. Bu hizmetlerin buraya kadar taşımadaki temel unsur istikrardır. Bugünden yarına önünü görmeyen, yarın ne olacağını bilmeyen bir ülkede kimse gelip yatırım yapmaz. Şimdi Türkiye 2023 ün planını ve programını açıklıyor ve hatta 2071 in plan ve programını yapıyor. Türkiye yarınını göremeyen bir konumdan seneler sonrasını yapacak bir konuma geldi.” diye konuştu.
TÜRKİYE BÖLGESEL BİR GÜÇ OLDU
Türkiye’nin bölgesel bir güç haline geldiğini işaret eden Pakdil, “Avrupa'da ülkeler krizler içerisinde sıkıntı yaşarken Türkiye aldığı tedbirler sayesinde bu krizleri fazla etkilenmeden atlattı. Başbakanımız 'kriz bizi teğet geçecek' dediği zaman tepki gösterenler şuan haklılığını anlatıyorlar. Başbakanımız daha Afrika'ya gitti. Avrupa ülkeleri oralarda ki elçilikleri kriz nedeniyle kapatırken biz yeni elçilikler açtık. Oradaki insanlara hitabında kullandığı 'Biz sizin zenginliklerinizi sömürmeye gelmedik.' ifadesi bence önemlidir. Türkiye Ortadoğu'da ve yakın komşuları arasında en güçlü ülke haline geldi." şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi