AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Bütün milletvekillerimizle beraber takip ettiğimiz Akdere projesi büyük bir olay. Bu proje için kimse gerçekleştiremez diyordu ama inşallah yakında ihalesi gerçekleşecek” dedi.
 
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Afşin İlçe Teşkilatıyla bir araya geldi.
Manolya Pastanesi’nde düzenlenen toplantıya, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ve yönetim kurulu üyeleri, belde belediye başkanları, AK Parti Afşin Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç ile partililer katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, AK Parti İktidarı döneminde Afşin’e yapılan yatırımları anlattı.
 
AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak’ın konuşması ardından konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Kahramanmaraş olarak ilçelerimizle şuanda omuz omuza hep beraber hizmet mücadelesi içindeyiz.” dedi.
 
-“Afşin-Elbistan’da 15 Bin Kişi İstihdam Edilecek”
 
Afşin-Elbistan’a kurulacak olan yeni termik santralleriyle 15 bin kişi istihdam edileceğini söyleyen AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, “ Afşin’imizde çok önemli yatırımlar var. Afşin Elbistan Termik santralimiz ve yeni yapılacak olan termik santrallerimiz var. Bu yatırımlar bölgemizi hatta Türkiye’yi dünyanın en zengin bölgelerinden bir haline getiriyor. Afşin Elbistan ovasında bulunan bu kömür rezervleri ülkemizde makroekonomi ve mikro ekonomiye bölgesel olarak büyük katkı sağlıyor. Bölgemize yeni yapılacak olan termik santrallerle yaklaşık olarak 15 bin kişiye iş imkanı sağlanmış olacak. Bunun yanında yan sanayide canlanacak. İnşallah Afşinli müteşebbislerimiz bunlara uygun yatırımlar yaparlar. Bu bölgemiz için çok büyük bir kazanç.” şeklinde konuştu.
 
 
“Akdere İçme Suyu Projesi’ni Hayata Geçiriyoruz”
 
Hayal edilen AK Dere İçme Suyu Projesi’nin yakında ihalesinin yapılacağını açıklayan Başkan Erkoç, “Afşin’e yıllardan beri yapılmayan yatırımlar AK Parti döneminde yapıldı ve çok güzel işler gerçekleştirildi. Bu yapılan yatırımlar yeterli mi? yeterli değil. Bu hizmetler 10 yıl önce söylediğimiz gibi AK Partimiz Türkiye’yi muhasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için 10 yıldır gecesini gündüzüne katmış çalışıyor Sayın Başbakanımız önderliğinde ve çalışmaya da devam edecek. AK Parti olarak bu ustalık dönemini daha ustaca geçiriyoruz. İnşallah bunun her tarafa da yansıması olacak. Bütün milletvekillerimizle beraber takip ettiğimiz Akdere projesi büyük bir olay. Bu proje için kimse gerçekleştiremez diyordu ama inşallah yakında ihalesi gerçekleşecek. Akdere projesinden sonra 100 yıllık bir su potansiyeline sahip olacağız. Hayal denilen projeler gerçekleşmek üzere.” dedi.
 
Erkoç konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Büyükşehir yasası ile beraber de Kahramanmaraş çok önemli bir potansiyel elde etti. Bu yasa ile birlikte ilimizin her tarafını bir şehir gibi dizayn etme fırsatını yakaladık. Artık en ücra mezralarımızdan en merkez mahallelerimize kadar herkesin umduğu yaşam şartlarını bir şehir statüsünde ele alma fırsatını yakalamış olduk. 
Belediye başkanımız, ilçe teşkilatımız, hep beraberce milletvekillerimizle gerçekten bir takım oyunu var. Şuanda da Kahramanmaraş siyasi olarak Ankara’da daha güçlü temsil edilmektedir. Hep beraber omuz omuza çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Tek önceliğimiz Kahramanmaraş’ımız. Kahramanmaraş inşallah 2023 yılında Türkiye’nin marka illerinden biri olacaktır. Bu gezilerimiz devam edecek ve safları daha da yakınlaştıracağız. Geçen hafta Adana’da toplantımız vardı. Kahramanmaraş bir ekip ruhuyla, tüm ilçeleriyle omuz omuza vererek çok büyük bir katılım gösterdi. İnşallah her gelecek gün daha güzel olacak.”
 
Editör: Haber Merkezi