AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Metin Doğan, 17 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan  AK Parti Kahramanmaraş 5. Olağan İl Kongresi öncesinde Afşin'i ziyaret ederek delegelerle bir araya geldi.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odasının seminer salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can , 24. dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Hamit Bülent Eken ile çok sayıda partili katıldı.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Afşin İlçe Başkanı Av. Şeref Kırbıyık, "Bilindiği üzere bu hafta sonu AK Parti Kahramanmaraş, 5. Olağan İl Kongresi yapılacak. Bu kapsamda AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanımız Av. Metin Doğan ve yürütme kurulu arkadaşlarımız Afşin'i ziyaret ettiler. AK Parti Kahramanmaraş, 5. Olağan İl Kongremizin şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, 17 Ocak Cumartesi Günü Saat 11.00'de gerçekleştirilecek olan kongreye teşkilat olarak en iyi şekilde hazırlandıklarını belirtti. Doğan, "Çok şükür ilçe kongrelerimizi birlik içinde ve ortak akıl kültürümüze uygun bir şekilde bitirdik. Şimdi sırada il kongremiz var. Bu kongremizin de partimize yakışır biçimde güzellikler içinde geçeceğine inanıyorum. Kahramanmaraş'a yakışır bir il kongresi geçireceğimize inanıyorum" dedi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Doğan, " Bu hafta sonu AK Parti Kahramanmaraş, 5. Olağan İl Kongremiz yapılacak. Yaklaşık bir yıl önce, Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kahramanmaraş İl Başkanlığı bizlere emanet edildi. Geride kalan bir yılda çok yoğun bir gündemi geride bıraktık. Bu süre içerisinde bütün kademelerimizle birlikte Kahramanmaraş'ımıza hizmet etmenin azmi ve gayreti içerisinde olduk. Cumartesi günü Kahramanmaraş Fuar Merkezinde yapılacak olan Kahramanmaraş, 5. Olağan İl Kongresinde delegelerimizin destekleriyle bu göreve devam edeceğiz." dedi.

Önemli bir süreci geride bırakıldığını ifade eden Doğan, " Türkiye olarak çok önemli bir yılı geride bıraktık. Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevine gelir gelmez 30 Mart yerel seçimlerine hazırlandık. Partilerden daha ziyade şahısların öne çıktığı ve çeşitli dengelerin oluştuğu bir seçim oldu. Ayrıca yıllarca bağrımızda büyüttüğümüz, beslediğimiz hatta çocuklarımızın harçlıklarını bile bağışladığımız paralel ihanet şebekesiyle, çeteyle karşı karşıya kaldık. Yerel seçimlerde ne CHP ile ne de MHP ile yarıştık biz paralel yapıyla mücadele ettik. Afşin'de yerel seçimleri adayımız Mehmet Fatih Güven ile belediye seçimlerini kazandık. Seçimde ayrıca Afşin'de Büyükşehir'e büyük bir teveccühün olduğunu hep beraber gözlemledik." şeklinde konuştu.

Yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimlerine girdik. Halkımızın desteğiyle yeni Türkiye'nin mimarı ve hayatını İslam dünyasına, kendini mazlum ve mağdur milletlere hizmete adamış büyük dava adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığına seçerek Çankaya Köşkü'ne gönderdik diyen Doğan,"Türkiye'nin bölgesel güç olduğu ve küresel aktör olma yolunda emin adımlarla ilerlediği bir günde 'Aksaray' ayrı bir önem taşıyor. Devletimizin gücünü, kudretini göstermesi açısından bu çok önem arz ediyor. Hiç bir ülke derme çatma bir yerde büyük devlet imajı oluşturamaz. Nasıl ki Paris'te Nottingham Saray'ı varsa, Amerika'da Beyaz Saray, Rusya'da Kremlin Saray'ı varsa Türkiye'nin de sembolik bir devlet binasına ve yönetim ofisine ihtiyacı vardı. Sonuç olarak Aksaray inşa edildi ve halkımız bunu büyük bir ilgiyle bağrına basarak benimsedi. Sayın Cumhurbaşkanımız bu sarayda ülkemize ve dünyaya hizmet etmeye devam edecek. Bu seçim süreçlerinin ardından partimizin ilçe kongrelerini yaptık. Afşin'de bir kan değişikliğine gidildi, üç yıl süreyle Afşin'de çalışması ve kişiliğiyle örnek olan İlçe Başkanımız Fevzi Kaynak ile çeşitli nedenlerden dolayı devam edemedik. İlçe kongremizi yaptık ve Av. Şeref Kırbıyık'ı ilçe başkanı olarak seçtiniz. Şeref Başkanımız, Afşin'de parti çalışmalarına kendini verdi ve seçmenin gönlünü kazanma yolunda büyük ilerlemeler sağladı. İlçe kongrelerimizin ardından il kongremizi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Genel seçim, Türkiye'nin dönüm noktası olacağını söyleyen AK Parti İl Başkanı Doğan, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
"Kongrelerimizi tamamladıktan sonra genel seçimlere hazırlanacağız. Haziran ayında gerçekleştireceğimiz genel seçimler Türkiye'nin dönüm noktalarından biri olacak. Son yıllarda Türkiye'nin üzerine oynanan oyunları bozmak için ve geleceğe daha aydınlık bakmak için, 2023 ve 2071 hedefine ulaşmak için demokratik sivil bir anayasa yapmamız gerekiyor. Bu anayasayı maalesef mevcut milletvekili sayımızla yapamadık. Yeni anayasayı yapabilmemiz için AK Partinin 340'ın üzerinde milletvekili sayısına ihtiyacımız var. Bunun için genel seçimler ülkemiz ve AK Parti için ayrı bir önem arz ediyor. "
 
 
 
Editör: Haber Merkezi