AK Parti Afşin Kadın Kolları, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle bayanlara yönelik eğlence programı düzenledi.
Arıtaş Kasabası’nda düzenlenen programa Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Arıtaş Belediye Başkanı Muhtemit Dağlı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç ile çok sayıda davetli katıldı.
Programda konuşma yapan AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, “Tüm misafirlerimizin 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyorum. Bizler ne yapsak, ne etsek sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Bizler sizlerle daha rahat konuşuyoruz, bizim davamız belediye başkanlığı değil, bu dava ben davası değil. Bu dava, biz olma davası ve Türkiye davası, Recep Tayip Erdoğan’ın davası. Şimdi bir ülke düşünün ki devlet maaş ödeyebilmek için, hastane ve okulları açık tutabilmek için bankalardan borç alıyor. Bankadan alınan her 100 TL için 64 TL faiz ödüyor. Bunu unutmayın bu rakam 2002’deki durumumuz. Sonra bir ülke düşünün ki artık borç almaya ihtiyacı kalmıyor. Devlet bundan sonra 100 TL alırsa 4 TL faiz ödüyor. Peki, 64 TL ile 4 TL arasındaki 12 yıllık fark 642 milyar TL, işte bizim davamız bunun davası. Bizden önce bankalar bu parayı bizim ruhumuz bile duymadan alıyordu. Ama bir tane yiğit bir adam çıktı, Uzun Adam diyorlar ona, adı da Recep Tayip Erdoğan. Bu Uzun adam çıktı dedi ki, bu dava ülke davası, bu parayı halkıma harcamalıyım. Bu paraya, okul, hastane yapmalıyım ve halkımıza hizmet olarak harcamalıyım dedi. Ama çeşitli oyunlarla bu halka hizmet eden AK Partiyi yıkmak istiyorlar. Bunları engellemek için, yeniden gelişen Türkiye için, aydınlık yarınlarımız için,  Afşin ve Türkiye için yeniden ben değil biz için yeniden AK Parti diyoruz.” dedi.
Güven konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizim derdimiz belediye başkanlığı olsaydı, biz sizlerle birlikte olamazdık. Muhtemit Dağlı, Arıtaş’ın Belediye Başkanı ve kendisi Afşin için belediye başkanı aday adayı oldu ama ben davası olmadığı için şuan yanımızda duruyor ve sizlerin huzurunda yan yana duruyoruz. Afşin Belediye Başkanımız Fazlı Aydoğan’da yanımızda, eğer bizde ben davası olsaydı o da yanımızda olmazdı.  Şimdi sizler bizlere bazen kızıyorsunuz, ve diyorsunuz ki öbür aday senin hakkında konuşuyor, parti hakkında konuşuyor, sen neden susuyorsun, diyorsunuz. Çünkü bizim davamız ben davası değil, biz davasıdır ve bizim bu makama oturmak gibi bir hırsımız yok. Bizim bir azmimiz var o da halkımıza, ilçemize hizmet etmek, başka hiçbir derdimiz yok. Bizler halkımıza projelerimizi anlatıyoruz ve Afşin’i halkımızla hep beraber nasıl kalkındıracağız onu konuşuyoruz. Biz Afşin’de nasıl taş üzerine taş koyarız onu düşünüyoruz” diye konuştu.
Başbakanımıza, Kahramanmaraş ve Afşin’de fatihlerimize destek verelim diyen Arıtaş Belediye Başkanı Muhtemit Dağlı, “Öncelikle 10 yıl boyunca bana destek olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Sizlerin yoğun ilgisi ve coşkusu bizlere bu makamı nasip etti. Göreve sürem boyunca da sizlere layık olmaya çalıştım. Burada kadınlarımızın çok desteğini hissettim. Bizler şimdi kadınlarımızın bize inanması ve ilgisi sayesinde AK Parti olarak dimdik ayakta duruyoruz. 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin önemini sizler çok iyi biliyorsunuz. Ülkemizin üzerine oynanan oyunları görüyorsunuz. Bu bir istiklal mücadelesi, bu nedenle hem Başbakanımıza hem de Kahramanmaraş’ta ve Afşin’de Fatihlerimize destek verelim. İlçemizi güvenli ellere teslim edelim. “ diye konuştu.
 
 “Kadın fedakarlığın ve vefanın simgesidir”
Ailenin temelini kadınlar oluşturur diyen AK Parti Afşin Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, “Ailenin temeli kadındır. Kadın yaşamaktan ziyade yaşatmak için vardır. Kadın fedakarlığın ve vefanın simgesidir. Yeryüzü var olduğundan beri tarihi olayların akışını hep kadınlar değiştirmiştir, AK Partiyi iktidara taşımakta da hiç tereddüt etmemiştir. Çünkü Türkiye kadını bu ülkenin başbakanını yürekten sevmiştir. Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’da bu ülkenin kadınlarını yürekten sevmiştir. AK Parti döneminde özellikle kadınlara yönelik şiddeti önlemeye yönelik çok fazla çalışmalara imza atıldı. Kadınlarımızın kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi için her alanda istihdam artırıldı. Hastasına, yaşlısına ve çocuklarımıza sahip çıktı. AK Parti kadına siyaseti sevdirdi. Çünkü AK Parti kadınların siyasetteki gücünün farkına vardı.” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi