Kadın Kolları Ayşe Kılıç ile yola devam dedi

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığının 4. Olağan Kongresi yapıldı. Tek liste halinde girilen seçimlerde mevcut başkan Ayşe Kılıç yeniden AK Parti Kadın Kolları Başkanlığına seçildi.

Afşin Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen AK Parti Kadın Kolları Başkanlığının 4. Olağan Kongresi Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan kongrede divan başkanlığının seçilmesinin ardından seçime gidildi.

Kongrede konuşan AK Parti Afşin Kadın Kolları Afşin İlçe Başkanlığına tekrar aday olan Adayı Ayşe Kılıç, " Afşin'imizin AK Parti Kadın Kolları Başkanlığının 4. Olağan Kongresine katılan herkese teşekkür ediyorum. AK Parti 4 milyona yakın üye sayısıyla dünyada bir ilk olan siyasi kadın teşkilatından oluşmaktadır. Burandan da anlaşıldığı üzere hizmet, kalite ve başarı asla tesadüf değildir. AK Parti iktidarı kadınlarımıza siyaseti sevdirdi ve her alanda kadına yetkiler verdi. Kadınlarımızda her görevinde elinden geleni yaparak görevinin hakkını vermeye çalıştı. AK Parti ailesi olarak Türkiye'nin elini her alanda güçlendirmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " AK Parti Kadın Kolları Başkanlığının 4. Olağan Kongresinin Afşin'imize, Kahramanmaraş'ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.
AK Parti Kadın Kolları Başkanlığının 4. Olağan Kongresinde konuşan AK Parti Afşin İlçe Başkanı Av. Şeref Kırbıyık," Kongremizin Afşin'imize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum ve bu soğuk kış gününde bizler yalnız bırakmayarak gelen tüm bayan delegelerimize teşekkür ediyorum. 2002 yılından buyan AK Parti Hükümeti, ülkemize ve milletimize kazandırdığı hizmetler ortadadır. AK Partimiz girdiği her seçimden güçlenerek çıkmıştır. AK Partiyi her zaman destekleyen kadın kollarımıza ve teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Şuanda kadın kollarımızın kongresini yapmak için bir arada bulunuyoruz. Afşin Kadın Kollarımızda göreve alan bütün bayanlarımıza saygılarımı sunuyorum." dedi.
 AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Nursel Reyhanlıoğlu, " Ülkemizin her yerinde AK Parti Kadın Kollarımız, memleket sevdasıyla ve millet aşkıyla bu kutlu yolculukta var gücüyle çalışarak ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktadır. 2002 yılından buyana elde ettiğimiz başarılı hizmetlerle ülkemizde bir çok şey değişti. Özellikle kadınlarımızın hakları konusunda birçok hizmet elde ettik. Kadınlarımız için haklar hem kadınlarımızın hayatlarını kolaylaştırdı hem de ülkemizi bir adım daha ileri götürdü. AK Parti Kadın Kolları şuanda dünyanın en büyük örgütlü kadın teşkilatıdır. AK Parti Kadın Kollarımızın 4. Olağan Kongremize başladık. İlk kongremizi Göksun'da yaptık. Şuanda ikinci kongremizi Afşin'de yapıyoruz ve yarın Elbistan'ın kongresini yapacağız. Ocak ayı içerisinde bütün ilçelerimizin kongrelerini bitireceğiz. İnşallah Şubat ayı içerisinde il kongremizi yapacağız. Bu kongremizde İl Başkanlığına aday olmayacağım. Yeni oluşacak yönetime şimdiden başarılar diliyorum. Yaptığımız kongreler ve yapacağımız kongrelerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum." diyerek konuşmasını tamamladı.
 
AK Parti Kadın Kolları Başkanlığının 4. Olağan Kongresinde konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Başbakan, Ahmet Davutoğlu'nun Aile ve Nüfusun korunması programını açıkladı. Ramazanoğlu, "Söz konusu programa göre anneye birinci çocuğu için 300 lira ikinci çocuğu için 400 lira üçüncü çocuğu için ise 600 lira yardım edilecek." dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, " Söz konusu programa göre anneye birinci çocuğu için 300 lira ikinci çocuğu için 400 lira üçüncü çocuğu için ise 600 lira anneye nakit para yardımı yapılacak. Evlat edinilmesi halinde ücretli ve ücretsiz doğum izinlerinden yararlanılacak. Doğum sonrasında annenin vefatı halinde kalan izinleri baba kullanacak. Yani bebek 7 aylık doğarsa aradaki 2 aylık süre de ayrıca verilecek. Doğumda babalar için verilen 3 günlük izin 5 güne çıkarıldı. Devlet memurlarının doğum izninde oldukları dönemde kadro ve dereceleri ilerleyecek. Annelere birinci çocuk için 2 ay, ikinci çocuk için 4 ay, üçüncü çocuk için 6 ay yarı zamanlı ücretli çalışma hakkı getirilecek. 16 haftalık doğum izninin üzerine ilk çocuğu olan anne 2 ay yarı zamanlı yani öreğin günde 8 saat yerine 4 saat çalışabilecek ve yine tam maaş alacak. Yarı ücret özel sektöre yük edilmeyecek ve işsizlik fonundan karşılanacak.Bu hükümetimizin kadınlarımıza ne kadar çok önem verdiğinin göstergesidir. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Seçilen kadın kollarımıza ve yönetimine başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.
 
Son olarak konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, " 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi kuruldu. AK Parti kurulduğu zaman illerimizde ve ilçelerimizde yönetim kurulu üyesi olacak birilerini bulmakta zorluk çekiyorduk. Herkes tamam bizler AK Partiliyiz, Recep Tayyip Erdoğan'ı destekliyoruz ama gelemeyiz, üye olamayız diyorlardı. Şuanda Afşin'de sadece 4 bin kadın üyesi Türkiye'de AK Parti Kadın Kolları olarak  4 milyon üyeyi aştık. Şuanda dünyanın en büyük kadın örgütüyüz. Bunların hepsini partimize inanarak her zaman partimize destek olan kadınlarımıza borçluyuz. 2001 yılında ben üye olmam diyenlerin hepsi şuanda partimize üye. Her seçimde Kahramanmaraş ve Afşin oylarını hiçbir zaman esirgemedi ve partimize destek olarak her seçimden güçlenerek çıktık. Şimdi önümüzde genel seçim var. Bu seçimde AK Parti olarak daha güçlü çıkmamız gerekiyor. Önümüze 2023 hedefini koyduk. Öncelikle 2023 hedefine ulaşmak için bu seçimden Anayasayı değiştirecek gerekli milletvekili sayısına ulaşmamız gerekiyor. Anayasayı değiştirdiğimiz zaman önümüzde hiçbir engel kalmayacak. 2023 hedefimize ulaşacağız ve Türkiye'nin önünde hiçbir engel kalmayacak. Amacımız hep birlikte Türkiye'yi en iyi yere götürmektir. Bu soğuk havada bizleri yalnız bırakmayan kadın kollarımıza teşekkür ediyorum kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.
 
AK Parti Kadın Kolları Başkanlığının 4. Olağan Kongresine, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ve Sevde Beyazıt Kaçar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muharrem Erantepli, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Av. Şeref Kırbıyık,  AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Nursel Reyhanlıoğlu ile çok sayıda partili katıldı.
Editör: Haber Merkezi