"Millet olma bilincini yeniden kazandık"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, "Her zaman içimizde var olan fakat yıllardır söndürülmeye ve örtülmeye çalışılan millet olma bilincini yeniden kazandık."dedi.

Sezal, AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla Atatürk Parkı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Programda, vatandaş ve partililerin Kurban Bayramı'nı kutlayan Sezal, bayramların birlik ve beraberliğin daha çok pekiştiği önemli günlerden olduğunu belirterek, Cenabı Allah'tan millet olarak birliğin daim olmasını diledi.

Türkiye ekonomisine zarar vermek ve zayıflatmak yönelik kur atağı yaşandığını hatırlatan söyleyen Sezal, şunları söyledi:

" Son 3-4 yıldır ülkemiz üzerine oynanan oyunlar var. 17-25 Aralık süreciyle başlayan, gezi olayları ile devam eden, 2016 yılında ise hainlerin 15 Temmuz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Bugün ekonomik savaş ve yaptırımlarla ülkemizi kısıt altına almaya çalışan dış mihrapların oyunları karşı karşıyayız. Fakat bu dış mihrapların unuttuğu bir şey var. Artık eski Türkiye yok. Amaçlarına ulaşamayacaklar."

Türkiye'nin geçmişte yaşanan darbelerle ilerlemesinin önünün kesildiğini ifade eden Sezal, "Geçmişte Türkiye'de defaatla birçok ihtilal olmuş, 60'larda, 70'ler ve 80'lerde ihtilal olmuştur. Türk siyasi tarihinin karanlık sayfalarında yerini alan ve 'Postmodern darbe' olarak nitelendirilen 28 Şubat sürecini yaşadık. Bu girişimlerin hepsinde ülkemiz 10'larca yıl geriye götürüldü. Bunların yanı sıra AK Parti kurulduğu günden buyana zaman zaman sözlü ihtilal girişimleri oldu. Fakat 15 Temmuz'da farklı olan bir şey var. O fark bu milletin, birlik ve beraberlik içerisinde liderinin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durmasıdır. Bu Türkiye'de ilk defa olmuş ve bir ihtilal halkın gücü ve iradesiyle bertaraf edilmiştir. Bunun sebebi ise, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 yıldır bu ülke için yaptığı hizmetlerin yanı sıra bize tekrar millet olma şuurunu kazandırmasıdır. Eğer bu şuuru kazanmasaydık, bugün burada Kurban Bayramını idrak edemezdik. Her zaman içimizde var olan fakat yıllardır söndürülmeye ve örtülmeye çalışılan millet olma bilincini yeniden kazandık. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz bozulmaz. Bu düşüncelerle tüm Afşinli hemşerilerimizin bayramını kutluyorum." açıklamasında bulundu.

Son olarak konuşma gerçekleştiren AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, "Bugün buraya gelen tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimizi bir kere daha gösterdik. Tüm vatandaşlarımızın bayramlarını tebrik ediyorum " dedi.

Programa, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 26. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, partililer ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi