AK Parti Afşin İlçe Şeref Kırbıyık, 2014 yılının hem AK Parti hem de Afşin açısından başarılı bir yıl olduğunu söyledi. Kırbıyık, AK Parti'nin 30 Mart Mahalli İdareler Seçiminde 12 ilçe belediyesinin 11'ini aldığını, oy oranını yükselttiğini yine Cumhurbaşkanlığı seçiminde de oyunu yükselterek büyük başarı elde ettiğini söyledi.
Başkanı Kırbıyık, "AK Parti ailesi olarak, milletle aynı dili kullanmaya, milletin dilini anlamaya ve milletle olan gönül bağını arttırmaya devam edeceğiz."dedi
Geride bıraktığımız 2014 yılını değerlendiren, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık," 2014 yılı ülkemiz ve ilçemiz açısından büyük değişimlere sahne oldu. Öncelikle 30 Mart'ta yerel seçimler yapıldı ve AK Parti ülkemizde bir çok belediyeliği alarak başarılı bir seçimi geride bıraktı. Halkımızın desteğiyle Kahramanmaraş'ta 12 belediyeden 11'tanesi alarak büyük bir başarının altına imzasını attı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kuruldu, Afşin Belediyesi Başkanı seçilen Mehmet Fatih Güven yeni yönetimiyle bayrağı devralarak Afşin'e hizmet etmek için çalışmalarına başladı. "
"10 Ağustos 2014'te Kurucu Genel Başkanımız olan sayın  Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halk oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı oldu. Türkiye, Cumhurbaşkanı seçmek için ilk defa sandık başına gitti. Yüzde 51.79 oy alan Erdoğan, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı oldu. Bu seçim boyunca partimiz ve teşkilatlarımız çok güzel bir çalışma sergilediler. "
"Bu çalışmaların ardından partimiz açısından önemli bir gelişme oldu. 16 Kasım 2014'te AK Parti Afşin 5. Olağan Kongresini yaptık ve hizmet bayrağını bir önceki yönetimden devralarak halkımıza hizmet etmek için, Afşin'e yapılan yatırımları takip etmek için göreve başladık. Eski İlçe Başkanımız Fevzi Kaynak'a ve önceki yönetimde bulunan arkadaşlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş ve ülke genelinde il ve ilçe kongreleri yapıldı. Kongre süreçleri üstün bir olgunlukla tamamlandı. "
2014 yılında Afşin'de yatırım ve hizmetler açısından verimli bir yıl geçirildiğini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Kırbıyık, " 2014  yılı ilçemizde bir çok güzel gelişmeler oldu. Akdere içme suyu projesi başladı ve içme suyunun ilçe merkezine ve çevre mahallelere ulaşması açısından çalışmalar hızla devam etmektedir. Yaz aylarında çok büyük kuraklık yaşadık. Bu kuraklığını etkisiyle şehir şebekesi hattında bulunan sıkıntı ortaya çıktı ve bu kapsamda tüm şehir şebekesinin yenilenmesi için ihaleye çıktık. Afşin'in en önemli yatırımlarından biri olan Akdere İçme suyuyla projesiyle,  şebekenin yenilenmesi işi de Afşin için çok önemli bir yatırımdır. Şehir şebekesinin ihalesini en uygun teklifi veren Ankara firması olan Eryapı firması aldı. Firma, şuanda çalışmalara başlamak için şantiyesini kuruyorlar en kısa zamanda çalışmalarına başlayacak. " şeklinde konuştu.
Afşin'e eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler alanında da önemli yatırımlar yapıldığını söyleyen Kırbıyık, " Geçtiğimiz günlerde kuzey ilçelerin sorunları masaya yatırıldı. Toplantıda, Afşin'in eğitim, kültür, sağlık, spor ve sosyal hizmetler alanlarındaki kamu yatırımlarının gerçekleşme oranları, ihtiyaç duyulan yatırım ve hizmetler konuşuldu. Afşin Fen Lisesi açıldı, 4 yıllık Eshabı Kehf Sağlık Yüksek Okulu kuruldu ve 2015-2016 eğitim öğretim sezonunda eğitime başlayacak. Ayrıca ilçemizde birçok ortaokul ve ilkokul binası yapıldı ve öğrencilerimiz modern binalarda eğitim görmekteler.Afşin Devlet Hastanemize ek bina yapılarak sağlık alanında hizmet verme anlamında ileri bir seviyeye ulaştı. Afşin Belediyemiz, merkez ve çevre mahallelerimizde altyapı, üstyapı, çevre düzenlemesi, parke ve yol çalışmaları, park, yeşil alan çalışmaları devam etmektedir.  2015 yılında hizmetler artarak devam edecek ve halkımızın hizmetine sunulacaktır. " diye konuştu.
AK Parti İlçe Teşkilatı ve yan kuruluşların 2015 yılında yapılacak olan genel seçim çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Kırbıyık, konuşmasına şöyle sonlandırdı:
"Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlere AK Parti olarak hazırız. Seçim ortamına Afşin'de, İlçe Teşkilatı olarak girmeye başladık ve tüm hazırlıklarımızı tamamladık. AK Parti ailesi olarak, milletle aynı dili kullanmaya, milletin dilini anlamaya ve milletle olan gönül bağını artırarak devam edeceğiz. 2015 yılının milletimize, AK Partiye ve Afşin'imize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tüm Afşinli hemşerililerimizin yeni yılını kutluyorum."
Editör: Haber Merkezi