AK Parti Kahramanmaraş Mart ayı İl Danışma Meclis toplantısı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapıldı.

Mert ayı İl Danışma Meclis Toplantısında Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasının üzerinden 1 yıl geçtiğinin ve bu 1 yıl içerisinde yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmeler ve bilgilendirmeler yapıldı. AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan “Son günlerde AK Parti içinde başta paralelciler olmak üzere sürekli bahane ve karşı çıkıştan başka bir şey üretemeyen muhalefet fitne ateşini yakmak istiyorlar. Ak kadroların arasına hiç kimse fitne sokamayacak” dedi. Başkan Erkoç ise Büyükşehir olduktan sonra kadrolaşma sorununu hallettiklerini, AK Parti ailesi İl Genel Sekreteri, 3 sekreter yardımcısı, 13 Daire Başkanlığı, 54 tane şube müdürlüğü ile Büyükşehir olarak yapılanmanın tamamlandığını dile getirdi.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, Türkiye tarihinin en önemli seçimlerine ve Türk tarihinin de en önemli virajına hazırlandığını belirtti. AK Parti’nin 12-13 yılda dev projelere imza attığının altını çizen İl Başkanı Metin Doğan, “12-13 yılda yaptığımız restorasyon hareketleri, reformlar, ekonomik iyileşmeler, demokratik hak ve özgürlüklerin ilerlemelerin kalıcı hale gelebilmesi için Türkiye’nin şuan kan revan içinde olan ümit ışığı olmaya devam edebilmesi için atalarımızın altı asır at koşturduğu ve büyük bir medeniyeti bahşettiği toprakların yeniden o güzel günlere gelebilmesi için dünyadaki tüm mazlumların ve mağdurların ümit ışığı olmaya devam edebilmemiz için zalim İsrail’e dur demeye devam edebilmemiz için Filistinli kardeşlerimizin ve Doğu Türkistan’daki soydaşlarımızın umudu olmaya devam edebilmek için mutlaka bu seçimlerden büyük bir zaferle çıkmamız lazım. Türkiye’deki rakamların kalıcı hale gelebilmesi için ekonomik büyümenin devam edebilmesi için yeni Türkiye ve büyük Türkiye idealimizi gerçekleştirmek için liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın, Genel Başkanımız bilge adam Ahmet Davutoğlu’nun önümüze koyduğu 2023, 2053 ve 2071 Türkiye’sine ulaşabilmek için mutlaka 7 Haziran Genel Seçimlerinde büyük bir başarıyla çıkmamız lazım. Yeni bir anayasa yapabilmek için demokratik hak ve özgürlüklerin kalıcı hale gelebilmesi için insanlık onurunu önceleyen vatandaşın devlete karşı görevlerini değil devletin vatandaşa karşı görev ve sorumluluklarını düzenleyen çağdaş bir anayasaya kavuşabilmemiz için istikbalin sembolü olan başkanlık sisteminin Türkiye’de hakim kılabilmek için mutlaka 7 Haziran seçimlerinde büyük bir çoğunlukla liderimizin hedeflediği gibi 400 milletvekili ile iktidara gelmemiz ver bu seçimlerde ak kadroların büyük bir zaferle çıkması lazım. Bu nedenle teşkilatlara büyük görevler düşüyor” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş’ta 17 bini çadır kentte olmak üzere yaklaşık 75 bin Suriyeli misafirlerimiz olduğunu kaydeden Metin Doğan, “Türkiye’de de yaklaşık 2 milyon Suriyeli muhacir var. Bunların ümit ışığı olmaya devam etmemiz gerekiyor. Teşkilatlar olarak sandıklara sahip çıkmamız lazım. Bir demokrasi kahramanı şeklinde görev yapacak insanları tek tek bulup sandık başlarına oturtmamız lazım. Kahramanmaraş’ta 2 bin 160 civarında sandık var. Yeni seçmen listelerinin kesinleşmesi ile sayıda azalma ve eksilme olabilir. Kahramanmaraş’ta değil 2 bin 160 tane en az 216 bin tane sandığa sahip çıkabilecek cengâver insanlar var. Bu cengâverleri bulup sandık başına oturmakta biz teşkilatların görevi. Sandık kurullarımız

sadece seçim günü faaliyetlerini değil onunda öncesinde de seçime yönelik kampanyalarını da yönetecek en temeldeki insanlardır” dedi.

Kahramanmaraş’taki Suriyeli muhacirlere toplam 52 tırlık yardım paketi geleceğini açıklayan İl Başkanı Metin Doğan, “Ankara İl Başkanlığımız ümmetin yetimlerine sahip çıkmak amacıyla Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanlığının, İlçe Belediye Başkanlıklarının ve teşkilatların yardım ve gayretleri ile büyük bir yardım organizasyonu düzenlendi. Yaklaşık 150 tırlık hepsi yeni olan giyim, hijyen malzemeleri, ev tekstili ürünleri ve gıda olmak üzere birçok kalem den oluşan çok büyük yardım paketleri hazırlandı. Bunların da 52 tırı Kahramanmaraş’taki muhacirlere dağıtma kararı verildi. Bu kapsamda yarın saat 11.00’da Necip Fazıl Kültür Merkezi önünde büyük bir tören düzenlenecek. Gelen tırları karşılayacağız. Bir kısmını Suriyeli muhacirlerin ihtiyacını giderdikten sonra İl Başkanlığımızın koordinesinde Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın, Onikişubat Belediye Başkanlığımızın, Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığımızın ve teşkilatlarımızın gayretleri ile Suriyeli muhacirlerimizin tamamının ihtiyaçlarını bu yardım ile karşılayacağız. Onları evlerinde ziyaret edip ihtiyaçlarını tespit edip yardımları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Ak kadroların içine kimsenin fitne sokamayacağını belirten Metin Doğan, şunları kaydetti: “Son günlerde AK Parti içinde başta paralelciler olmak üzere sürekli bahane ve karşı çıkıştan başka bir şey üretemeyen muhalefet fitne ateşini yakmak istiyorlar. Ak kadroların arasına hiç kimse fitne sokamayacak.”

Kahramanmaraş AK Parti İl Başkanı Metin Doğan’ın açılış konuşmasından sonra kürsüye çıkan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve akabinde Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca teşkilat olarak ilçelerde yaptıkları çalışmalar hakkında slayt eşliğinde sunum yaptı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Fatih Mehmet Erkoç, “AK Parti ailesinin bir mensubu olmak bizim için bir onur, bir şereftir” diyen Erkoç, sözlerine şöyle devam etti: “Bu hareketin temelinde Cumhurbaşkanımızın 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediyesini devraldığında gerçekleştirdiği mucizeler yatmaktadır. O günden bu yana bu hareket Türkiye’mize çok büyük hizmetlere imza atmış, Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmiş, hayalleri gerçek yapmıştır. Bizde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bilge insan başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde İnşallah AK Parti ailesine yakışır bir şekilde sizleri mahcup etmeden bize olan güveninizi boşa çıkarmadan sizlere layık olarak hizmetlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Hem büyükşehir olduk hem bütün şehir olduk. Göreve gelir gelmez ilk işimiz ilimizin genelinde teşkilatlanma çalışmaları oldu. Tabi bu yeni kurulan bir büyükşehirdi. Tüm ilçelerde teşkilatlanmamız gerekiyordu. İlk işimiz KASKİ ve büyükşehrin ana yapısını oluşturma gayretiyle hem Kahramanmaraş İl Belediyemizden hem de DSİ Genel Müdürlüğü’nden çevre şehircilik

bakanlığı, İstanbul Büyükşehir, Kocaeli Büyükşehir, başta olmak üzere birçok belediyelerden ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından da yoğun şekilde bürokratı Kahramanmaraş’ımıza davet ederek bu ana kademeyi, ana yapıyı ulaştırma gayretinde olduk. AK Parti ailesi İl Genel Sekreteri, 3 sekreter yardımcıları, 13 Daire Başkanlığı, 54 tane şube müdürlüğü ile Büyükşehir olarak yapılanmamızı tamamladık.”

Başkan Erkoç, Büyükşehir Belediyesi olarak hizmette 1 yılı doldurduklarını ifade ederek bu bir yıl içerisinde yaptıkları çalışmaları ve ilerleyen zamanda planladıkları projeler hakkında geniş bir sunum yaparak AK Parti ailesini bilgilendirdi.

“Yaklaşık 3 dönemdir iktidarda olan AK Parti’nin 3’üncü dönemi dolmak üzere 2 ay 10 gün gibi bir süre sonrasında 4’üncü dönemine başlayacak. Yeni Türkiye yolunda 4’üncü dönemi de en iyi şekilde değerlendirip Türkiye’yi değiştirme ve dönüştürme yolunda çok büyük mesafeler alacağız” diyen 24.Dönem Milletvekili ve 25.Dönem Milletvekili Aday Adayı Sıtkı Güvenç, “24.Dönem Milletvekilliğimizi 2 ay 10 gün sonra tamamlamış olacağız. Bu dönem içerisinde milletvekilli olmamızda bize katkı sağlayan tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimize ve teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. 3 yıl içerisinde meclis faaliyetlerine sürekli yoğun olarak katıldık. Bu zaman içerisinde asli vazifemiz olan TBMM içinde yasama faaliyetlerini en iyi şekilde yerine getirmek için çaba sarf ettik. Orada güçlü bir irade olmazsa bu meclisi çalıştırmak kolay olmaz. Muhalefet meclisi ve parlamentoyu çalıştırmamak için her türlü engeli çıkarıyor. İç tüzükten kaynaklanan her türlü imkânlarını kullanıyorlar. Bunun yanında her türlü zorbaca engellemeleri yapıyorlar. Ülkemizin her türlü ihtiyacı olan kanunları çıkardık ve çıkarmaya da devam edeceğiz. Türkiye yeniden ihya ve inşa dönemi yaşadı. Daralan siyaset alanının genişletmesi ve milli iradeyi her türlü vesayeti silkeleyip kenara atarak hakim kılarak yaptığı 3 dönem içerinde hayırlı hizmetlerden biridir. Daha önce yapılan referandumla beraber vesayet çok büyük darbe aldı. Askeri vesayet bitti. Son bir aydır yoğun bir emek veriyoruz. Polislerle ilgili çıkarılacak bir kanunla ilgili çok ciddi bir çalışma yapıyoruz. Muhalefet bu konuyla da ilgili gerçekten mecliste her türlü engellemeleri yaptı. Ama Allah’a şükürler olsun dün itibari ile 24 saati aşkın bir süre ile çalışarak bu kanunu da çıkarmış olduk. Ben milletvekili olduktan sonra 2 yıl Siirt koordinatörlüğü yaptım. 2 yıldır da Diyarbakır koordinatörlüğü yapıyorum. 2 yıl önce Siirt’e gittiğimde oradaki insanlar bize devletin yaptığı zulümlerden bahsederlerdi. Ama son 2 yıldır Diyarbakır koordinatörlüğü yaptığım o dönemde oradaki vatandaşlarımız devlet aşırı şefkatli davranıyor, aşırı merhametli davranıyor, kamu düzeni bozuldu lütfen kamu düzenini sağlayın gerekli düzenlemeleri yapın demişti. İktidar olarak bizim amacımız vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bunu sağlamak zorundayız. Bunu sağlayamazsak iktidarın hiçbir önemi kalmaz. Ama Allah’a şükürler olsun her türlü tedbiri aldığımız gibi mecliste de kanuni düzenlemelerle birlikte inşallah gördüğünüz gibi kamu düzeni çok daha iyi bir şekilde sağlanacak ve gerekli sonuçları da hep birlikte alacağız” şeklinde konuştu.

“Gerçekten büyüyen ekonomi ile birlikte Türkiye’de çok büyük hizmetleri inşa ettik” şeklinde konuşan Sıtkı Güvenç, sözlerine şöyle devam etti: “Ben burada eskiden sağlık müdürlüğü yapmış bir kardeşiniz olarak son dönemde sağlık alanında geldiğimiz noktaları kısaca size

bildirmek istiyorum. Seçildiğimizde ilk işimiz bildiğiniz gibi Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ni faaliyete geçirmek oldu. Bugün Necip Fazıl Şehir Hastanesi şehrin büyük bir yükünü almış durumunda. Yine 1,5-2 yılda bitmesi planlanan Üniversite Hastanesini ödeneklerini temin ederek kısa zaman içerisinde faaliyete geçirdik.”

AK Parti Kahramanmaraş 24.Dönem Milletvekili ve 25.Dönem Milletvekili Aday Adayı Sıtkı Güvenç’in konuşmalarını ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Editör: Haber Merkezi