Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, "Yegane amacımız Türkiye birincisi olmak, bunun için de tabi Konya’yı geçmek” dedi.

Doğan, 5. Olağan İl Kongresi öncesi basın mensuplarıyla biraraya geldiği kahvaltılı toplantıda gündemdeki konuları değerlendirerek kongre hakkında bilgi verdi.

17 Ocak 2015 Cumartesi 13:00’de yapacakları il kongresine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Genel Sekreteri Haluk İpek'in katılacağını belirten Doğan, "Sayın Başbakanımız 26 Ekim’de Kahramanmaraş’ı ziyaret edip toplu açılış törenlerine katıldığı için daha fazla ile gidebilmek amacıyla en azından seçim atmosferine kadar aynı ile tekrar uğramıyor. Biz İnşallah hem başbakan yardımcımızın hem de genel sekreterimizin katılımıyla coşkulu bir kongre yapma gayreti içerisindeyiz.”

Geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü ifade eden Doğan şunları söyledi:

“Kendilerinin emirleri üzerine bir görüşme imkanımız oldu. Her zamanki söylediği gibi orada da yine Kahramanmaraş’a müteşekkir olduğunu, Kahramanmaraş’ı gerçekten çok sevdiğini, Kahramanmaraş insanının her zaman bu partiye çok büyük destekler verdiğini ve bundan sonra da bu destekleri alacakları ümidinde olduklarını söylediler. Hatta çıkarken bir de espri yaptılar, ben sayın başbakanım bir emriniz var mı dediğimde, Konya’yı geçmenizi emrediyorum diye çok hoş böyle içten bir espriyle de aslında bizim de amacımız olan durumu dile getirdiler. İnşallah bizim de tabi bu kongre süreçlerini tamamladıktan sonra sahaya ineceğiz ve seçimlere yönelik büyük bir gayret içerisinde olacağız. Burada da yegane amacımız Türkiye birincisi olmak, bunun için de tabi Konya’yı geçmek.”

AK Parti iktidarı döneminde birçok çalışmanın hayata geçirildiğini ifade eden Doğan, Kahramanmaraş’ta da birçok projenin bitirildiğini ancak eksikliklerin de farkında olduklarını kaydetti.

Kahramanmaraş’ın çok daha büyük hizmetlerden faydalanabilmesi için büyük bir gayretin içerisinde olduklarını aktaran Doğan, belediye başkanlarının da kendi imkanları içerisinde Kahramanmaraş’ı dönüştürmenin, geliştirmenin gayreti içinde olduklarını söyledi.

Daha önceki dönemde başlayan kamulaştırma çalışmaları kapsamında yaklaşık 300 dönümlük alandaki yıkım çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Doğan, söz konusu yerlere rekreasyon alanları ve otopark gibi sosyal projelerin yapılacağını belirtti.

Şehirlerin güzelliklerinin büyüklüklerine göre değerlendirilemeyeceğini söyleyen Doğan, bir şehirde yaşayan insanların mutluluğu kadar şehrin güzel olduğunu dile getirdi. İl Başkanı Metin Doğan, Kahramanmaraş’ın büyük bir trafik sorunu yaşamadığını, anormal derecede hava kirliliğinin bulunmadığını ve yoğun bir şekilde gürültü kirliliğinin olmadığı bir kent olduğunu ifade etti.

Programa, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İlçe Başkanları ve il teşkilatı üyeleri katıldı.
Editör: Haber Merkezi