AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Afşin Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Atatürk Caddesi ve Afşin Ulu Camii’nin çevre düzenlemesinin açılışını gerçekleştirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Hatırlarsınız bundan on yıl önce iki gün sonrasını göremeyen bir Türkiye vardı. Şimdi ise, 50 yılın planını programını yapacak hale geldik.” dedi.

 
AK Parti Grup Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Afşin Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Afşin Atatürk Caddesi ile Afşin Ulu Camiinde yapılan çevre düzenlemesinin açılış törenine katıldı.
 
Afşin Ulu Camii önünde düzenlenen törene, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, İl Genel Meclis Üyeleri, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
-“İşin başı da sonu da sevgi”
 
Açılış töreninde konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “İşin başı da sonu da muhabbettir. Eğer bir işin içerisinde sevgi yoksa, muhabbet yoksa o iş fesat olmuştur, o iş zehirlenmiştir. On yıldan bu yana sizler bizlere baktığınızda muhabbetle bakıyorsunuz. Bizleri kendi evlatları gibi görüyor ve bağrınıza basıyorsunuz. Bizlerde sizlerden aldığımızla muhabbetle sizlere en güzel şekilde hizmet etmek için çalışıyoruz. Dolayısıyla işin başı da sonu da sevgi, sevgi, sevgi…” dedi.
 
İlçelerin birlikte kalkınacağının altını çizen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Sayın Başbakanımızın dediği gibi “Biz sizlere aşığız, biz sizin derdinizle dertlenmişiz, siz bizim efendimizsiniz bizler ise, sizlerin hizmetinize talip olmuş evlatlarınız.” Bizler meseleye böyle bakıyoruz. Uzun uzun yaptığımız icraatlardan bahsetmek istemiyorum ama bir meseleye özellikle değinmek istiyorum. Bu yeni çıkan büyükşehir yasası ve bu kanun cari olduğunda daha iyi anlayacağız. İlk geldiğimiz gün ısrarla söylediğimiz bir şey vardı, biz ilk geldiğimizde dedik ki; Afşin, Elbistan, Nurhak, Göksun, Andırın ve Kahramanmaraş’ın bütün ilçeleri el ele vererek merkezle birlikte hareket edecek ve Kahramanmaraş’ımızda kendi bölgesinde Adana, Gaziantep ve Mersin ile el ele verecek bölgesel kalkınmayı sağlayacak ve hepsinden önemlisi de Türkiye’yi ayağa kaldırmaya çalışacak. Dolayısıyla ilçelerimiz, köylerimiz, beldelerimiz birbirinin rakibi olamaz. Şehirlerimiz eğer kendilerine bir rakip seçecekse ancak yurt dışından bir rakip seçebilir. Çünkü gelecekte ülkeler değil şehirler birbirleriyle yarışacaklar.” şeklinde konuştu.
 
-“2023’ten sonra 2071’in Hedefini Koyduk”
 
50 yılın planını yapabilen bir ülke haline geldiklerini belirten Ünal, “Biz bugünden baktığımızda 50 yıl sonrasını görerek hareket ediyoruz. Başbakanımız 2023 ten sonra 2071’in hedefini koydu. Hatırlarsınız bundan on yıl öne iki gün sonrasını göremeyen bir Türkiye vardı ve bizde yabancılara özenirdik ve derdik ki Amerika 50 yıl sonrasını planlıyormuş derdik. Ama Türkiye’nin güçlü bir potansiyeli var ki 10 yıl içerisinde biz önümüzdeki 50 yılın planını programını yapacak bir potansiyele geldik AK Parti sayesinde. Kahramanmaraş’ın büyük şehir olmasıyla birlikte her yer artık Kahramanmaraş. Büyükşehirle birlikte her yer eşit bir şekilde hizmetten yararlanacak ve büyükşehir belediye meclisinde Afşin’den, Göksun’dan, Elbistan’dan ve diğer ilçelerimizden giden belediye meclis üyelerimiz olacak. Büyükşehir belediyemizin bütçesini ilçelerimizde giden belediye meclis üyelerimiz ayarlayacak ve her yer eşit bir şekilde hizmetten faydalanmış olacak. Dolayısıyla bundan sonra yönetim daha yerel ve yerilin merkezlerinde daha iyi temsil edildiği güçlü bir yapı olacak.” açıklamasında bulundu.
 ‘Aldanan ve aldatan olmadan biz millete verdiğimiz sözü yerine getirmek için gece gündüz çalışan olduk” diyen AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Bundan 10 yıl önce Türkiye, IMF’ye borç verecek desem kimse inanmazdı. 10 yıl önce Türk parasından altı sıfır atılacak ve gerçek değerini kazanacak deseydim kimse inanmazdı. Bugün hamdolsun ilçelerimizi gezerken 10 yılın sonunda vatandaşımızın gözünün içine bakarak konuşabiliyoruz. Vatandaşlarımız bizlere eksiğini söylüyor bizlerde başımız üstüne diyoruz. Çünkü birbirimizin yüzüne bakabiliyoruz ve verdiğimiz sözleri tutuyoruz. Sayın Başbakanımızın da dediği gibi, “Biz ne aldatan ne aldanan oluruz”. Dolayısıyla aldanan ve aldatan olmadan biz millete verdiğimiz sözü yerine getirmek için gece gündüz çalışan olduk.
Dün Kahramanmaraş’ta bütün ilçe belediye başkanlarımız, bütün bürokrasi müdürleri, valimiz ve milletvekillerimiz oturduk ve 12 yıllık planlamayı birlikte gözden geçirdik. Karakuz Barajından Adatepe Barajına, Binboğa Gölet’inden diğer Devlet Su İşlerinin yapması gereken işlere varıncaya kadar tek tek gözden geçirdik. Hangi ilçelerimize, hangi gençlik merkezleri kurulacak Gençlik Spor Bakanlığımız ne yapacak, Ulaştırma Bakanlığımız şuanda hangi hizmetleri yürütüyor bürokratları tek tek çağırarak yapılan hizmetleri ve yapılması gerekenleri tek tek gözden geçirdik. Afşin Belediye Başkanımız ve Kaymakamımızla beraber toplantı yapacağız ve Afşin’in sorunlarını tek tek gözden geçireceğiz. Az önce vatandaşımız geldi yol ile alakalı bir sorunu iletti gidip oraya bakacağız. Biz en başata da söylediğimiz gibi sevgiyle ve muhabbetle bu milletin derdini kendine dert edinmiş insanlar olarak elimizden geleni yapıyoruz. Biz asla bölgesel milliyetçilik yapmayacağız, biz asla mikro milliyetçilik yapmayacağız dedik. Biz 75 milyon insanın birinci sınıf olduğu bir ülke oluşturmaya çalışıyoruz dedik. Çünkü vatandaşımızın her bir birinin derdi bizim derdimizdir.”
 
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ise, AK Parti Hükümetiyle, Türkiye’nin büyüdüğünü kaydetti. Başkan Aydoğan, “Şükürler olsun Rabbim bizleri böyle güzel bir günde bizleri bir araya getirdi. Türki’ye AK Parti Hükümetiyle büyüyor. Parası büyüyor, nüfusu büyüyor, itibarı büyüyor. Bizlerde bu büyümeden şehir olarak payımızı alıyoruz. Diğer başkanlardan kendimi şanslı hissediyorum. Türkiye’nin geldiği nokta hizmet açısından belediyemize fırsatlar sundu. Bizlerde bu fırsatları değerlendirmeye gayret ediyoruz. Sayın milletvekillerimizle, hükümetimizle ilçemizin kronikleşmiş problemlerini çözecek her türlü imkan, fırsat, beceri var. Ama her şeyin tabiatı ve zamanı var. Bugün buraya hizmet edecek hem kadroya hem de araç gerece sahibiz. İlk göreve geldiğimizde Ulu Camii’nde tuvaleti yoktu. İlk yaptığımız bu iş oldu. Güzel bir meydan olsun diye arkadaşlarımızla el birliği ile Ulu Camii’nin merdiveni, ve ayakkabılığını yeniledik. Atatürk Caddesi 1950 yıllarında açılmış bir caddemiz. Göreve gelen arkadaşlarımız elinden gelen çalışmayı yapmışlar. Son ihtiyaçlar araç sayısının artması, nüfusun artması, kaldırım ihtiyacının artması bizleri böyle bir çalışma yapılmasına neden oldu. Yine caddelerde Eshab-ı Kehf Caddesi’ni yeniledik. Bu sene öncelikle hastane yolunu, okul yollarını öncelikle asfaltlarını yeniledik.” dedi.
 
-“İçme Suyu Şebekesini Yenileyeceğiz”
 
İnşallah önümüzdeki sene İçme Suyu Şebekesini yenileyeceğiz. Biz bunları yapmış olsaydık bile yeniden sökmek zorunda kalacaktık. Biz bu kadar zengin bir şehir değiliz. Eğer nasip olurda şebeke başlarsa, işi biten her sokağın asfaltını isteyin. Bu yaz biliyorsunuz asfalt plantini yenisini yaptık. Bu şehrin tüm asfaltını yapabilecek hale geldi.
 
 
-Sıcak Su İhalesi 27 Aralık’ta
 
Sıcak suyun ihalesi 27 Aralık’ta yapılacak. İnşallah bu ilçeyi termik santrallerinden gelen suyla çok ucuza ısıtacağız. Yanımızdaki nimetlerden sonuna kadar yararlanacağız. 2014 sonunda inşallah doğal gaz gelecek ve bundan da yararlanacağız.
 
Başkan Aydoğan konuşmasını şöyle tamamladı:
“AK Dere Su Projesi, 2013 yılının Ocak ayında ihalesi yapılacak. Bu yaz mutlaka AK Parti Grup Başkanvekilimiz ve milletvekillerimizin desteği ile tünellerin temellerin bu yaz inşallah atacağız. İlçemizin 50 yıllık su sorununu çözüp, ilçemize en güzel en kaliteli suyu getireceğiz. Eski Hükümet Konağı’nı şuan Belediyemize tahsis için son aşamada. Kahramanmaraş’ımız büyük şehir oldu. Büyük şehrimizin desteği ile Afşin’imize yakışır bir meydan olacak. Fidanlık arazisi son 15 yıldır öyle garip garip duruyor. Sağ olsun Mahir Bey, Bakanla görüşerek ilçemizin hatta Elbistan’ın, Göksun’un ihtiyacını karşılayan bir rekreasyon alanı düzeltilmesi için görüştüler. Gerekli görüşmeler sonucu Bakanımızın olurunu aldık ve inşallah önümüzdeki aylarlar 500 dönümlük arazi Afşin halkının kullanacağı bir yer olacak. İstanbul Belediye’mizden Grup Başkanvekilimiz buraya güzel bir alan oluşturma ve bina yapma sözü oldu. İnşallah bunu gerçekleştiririz.  
 
Açılış ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Afşin Hükümet Konağı’nda düzenlenen kurum amirleriyle yapılan istişare toplantısına katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi