AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ''Eskiden derdik ki Amerika 50 yıllık planlar yapıyormuş derdik. Şimdi ham dolsun bizlerde 50 yıllı planlıyoruz'' dedi.
 
Önal, Kahramanmaraş Lider iş adamları Derneği (KALİDA) ziyaretinde yaptığı konuşmada, Yıllarca Türkiye'de siyaset kurumu sorun çözen bir kurum olmadığı söyledi. 
 
Ünal, ''Bir toplumun, bir ülkenin gelişmişliği o ülkedeki siyaset kurumunun siyasi iradenin gücüyle ve sorun çözme becerisiyle ilgilidir. ham dolsun siyaset kurumu bu ülkenin sorunları çözüyor. iş adamlarımızın sorunlarını çözüyor. Her şeyden önemlisi diyalog kurabiliyor, konuşabiliyor, iletişim kurabiliyor, istişare edebiliyor, değerlendirme yapabiliyor.'' dedi. 
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi de (TBMM) artık bu ülkede bu milletin sorunlarının çözüm merci haline geldiğini hatırlatan Ünal, ''Bir sıkıntımız, bir sorunumuz, bir meselemiz varsa bu meselenin çözüm yeri neresidir, çözüm adresi neresidir, parlamentodur. Demokratik toplumlarda da böyle olması gerekir. Milletin meseleleri parlamentoda konuşulur. Milletin meseleleri parlamentoda çözüme kavuşur. Dolayısıyla milletvekili de gerçek anlamda milletin vekili olur. Milletin vekili olarak parlamentoda milletin sorunlarına çözüm bulur, çözüm mercidir orası. İşte bu parlamentonun sorun çözme yeteneğiyle birlikte, ülkede oluşturduğu istikrara bağlıdır. Eğer güçlü bir ekonomi olacaksa, bizim en temel ihtiyacımızı nedir? İstikrardır ve güvendir. İstikrar ve güven olmadan bir ülkede demokraside olmaz, ekonomide olmaz. İnsanlar önlerini göremedikleri için, iş adamı yatırım da yapamazlar. 2000 yılı hatırlayalım, 2 gün sonrasını göremiyorsun. Ben 2000 yılında askere gittim. Askerden geldim ki, dolar 1.90’larda hatta 2 lirayı görmüştü. Kimse yatırım yapamıyordu, önümüz görünmüyordu. Şimdi ham dolsun 12 sene sonrasını 15 sene sonrasını hatta başbakanımızın 2071 hedefiyle birlikte, 50 yıl sonrasını görebiliyoruz. Eskiden derdik ki Amerika 50 yıllık planlar yapıyormuş derdik. Şimdi ham dolsun bizlerde 50 yıl sonrayı planlıyoruz. 2023 bizim için neden önemli? 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılı 2071 niye önemli? Anadolu harekatının bininci yılı olması itibariyle bizim için önemli. Bütün bunları eğer güven ve istikrar olacaksa, tabi güven ve istikrarın zemini nedir bu nasıl oluşturulur. Bunun zemini iş birliğidir, mutabakattır, diyalogdur, sorun çözebilme yeteneğinizin ne kadar güçlü olduğuyla ilişkilidir. Türkiye ham dolsun sorunları tek tek çözüyor. Türkiye inşallah 2023’e ilerlerken, biz iktidara geldiğimizde kişi başına düşen gelire baktınız, ihracata, gayri safi milli hasılamıza, bunları 4’de 5’e katladığımızı görürsünüz. İnşallah 2023 yılında 5 yüz milyar dolar ihracatı olan, kişi başına 25 bin dolar geliri olan, bir ülke konumuna geleceğiz'' diye konuştu.
 
Kahramanmaraşlı iş adamlarının Suriyelere yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür eden Ünal sözlerini şöyle sürdürdü: Suriyeli kardeşlerimiz için Kahramanmaraşlı iş adamları üzerine düşenleri yerine getirdiler. İşte bu birliktelik, iş birliği, bu geleceğe dair heyecan ve güven, devam ettikçe, bu yol yürünür, mesafe alınır. Necip Fazıl’ın yıllar önce bize müjdelediği şey vardı ya, ''Sanma bu tekerlek kalır bu tümsekte, yarın elvet elvet bizimdir'' dediği günler geldi. Tekerlek tümsekten geçti ve artık yol yürüyoruz. Yol alıyoruz. Yol alırken de yol yürürken de, milletimizle birlikte yürüyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı. 
 
Kahramanmaraş Lider işadamları Derneği (KALİDA)Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gemci, Ak Partinin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gemci, ''Bizlerin birlik beraberlik içerisinde istişare içerisinde olmamız gerektiği kanaatindeyim. Ülkemizin daha ileri seviyelere ulaşabilmesi için bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum '' söyledi. 
 
Ak Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç, Anadolu’nun bağrından kopmuş ve toplumun tüm değerlerini yansıtan, tüm değerlerini benimseyen, yeri geldiğinde savunan iş adamları derneklerimizin gelişmesi büyümesi ülkemizin geleceği ve demokrasi güçlenmesi açısından son derece önemli olduğunu söyledi. 
 
Ak Parti Milletvekili, Mehmet Yıldırım Ramazanoğlu, Sizlerde kendimizi de  KALİDA ailesinin bir parçası olarak görüyoruz. 
 
Ziyarete Ak Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, ve Ak Parti teşkilatı ve KALİDA üyesi iş adamları katıldı.
Editör: Haber Merkezi