Birecik Belediyesi Emin Akan Kültür Salonunda gerçekleşen akademi toplantısına AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Yönetimi ve Siyaset akademisine kayıtlı olanlar katıldı.
İlk dersi Doç.Dr. Arif Özsağır, "Türkiye ve Dünya Ekonomisi" başlığı ile sundu. İkinci dersi AK Parti Grup Başkan Vekili Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal "Deneyim ve Vizyon Paylaşım" başlığıyla sundu.
İkinci derste konuşan Mahir Ünal, Başkanlık sisteminin getirileri ve faydalarını anlatırken, kavramların ne demek olduğunun üzerinde durdu. Ünal; siyaset yaparken kavramların karşılığının ne olduğunu bilmek gerektiğini belirterek "Örneğin Anayasa, Osmanlıca da Teşkilatı Esasiyedir. Teşkil etmek, şekillendirmek anlamında. İngilizcede 'Constitution' demek, yani inşa etmek anlamına gelir. Bizim dilimiz de sanki çok bilinmeyen bir şey gibi geliyor. Yani zihnimizde bir karşılık oluşmuyor" diye konuştu.
Darbecilerin yaptıkları anayasa ile vesayetçi sistemin hakim olduğunu, 2010'dan sonra AK Parti'nin gerçek iktidara geçtiğini belirten Ünal; sözlerini şöyle sürdürdü: "Anayasa referandumu sonrasında vesayetçi sistem milletin egemenliğinden elini çekmek zorunda kaldı. Referandumdan sonra AK Parti yeni iktidar oldu. Her seçimde oylarını artıran bu halkın olurunu alan AK Parti halka hizmet için iktidar oldu. Bizim cumhuriyetle bir sorunumuz yok. Bizim sorunumuz kendilerini Cumhuriyetin sahibi zannedenlerle. Cumhuriyeti bu halk bedelini ödeyerek ve savaşarak kurdu. Birileri sahip çıkıyor."
Daha sonra selamlama konuşması yapan Başkan Av. Yusuf Eğilmez ise Türkiye için en iyi sistemin Başkanlık sistemi olacağını belirterek şunları söyledi:
"17 Mart'ta 17 ilde Şanlıurfa dahil akademisyen anayasa hukukçusu Adnan Küçük'ün sunumu ile Urfa City AVM'de Başkanlık sistemini konuşacağız. Tüm Şanlıurfalıları davet ediyorum" dedi.
LİDER ŞEHİR
AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ise; Şanlıurfa'nın nüfus olarak 2023'te Türkiye'nin 5. büyük ili olacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çağdaşlık yönünden gelişmişlik yönünden
inanarak söylüyorum Şanlıurfa Türkiye 5'ncisi
olacak. Avrupa'da kendi yüzölçümümüze uygun ülkelerle yarışacağız. Avrupa İşadamları Komitesi'nden bize bir yazı geldi. Bölgede lider şehirlerden Urfa ve Urfa Belediyesi seçildiğini yazıyor. Urfalı olarak beni çok mutlu etti. Biz çalıştığımızda yapamayacağımız hiçbir şey yok. Toprağımız var, suyumuz var, güneşimiz var ve insanımız var. Bu zenginlik başka ülkelerde yok. Urfa'nın on yıl önceki durumuna bakın, şimdiki durumuna bakın müthiş bir gelişme var. Bunu da büyüklerimize başta Başkanımıza borçluyuz."
Akademinin sonunda Doç. Dr. Arif Özsağır'a AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Grup Başkan Vekili Milletvekili Mahir Ünal'a AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Birecik'i simgeleyen tablo hediye etti.
Editör: Haber Merkezi