AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, “Bu millet 30 Mart’ta verdiği destekle 10 Ağustos’ta ilk turunu gerçekleştireceğimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yolunu çok açık bir şekilde göstermiş oldu” dedi.
Nebati, AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı’nı ziyaret ederek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Teşkilat mensuplarına seslenen Nebati, milletin 30 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’ye verdiği destekle darbelerin önünü ilelebet kestiğini ifade etti. Nebati, şöyle konuştu:
“Kendilerini sağa sola dayayanlara, kendilerini vagon olarak görenlere, partilerini birilerine vagon edenlere, paralellerle birlikte hareket edenlere karşı bu millet azami gayretiyle, açık desteğiyle, yüreğiyle öyle bir cevap verdi ki 30 Mart’ta, Türkiye’de darbelerin yolunu ilelebet kesti inşallah. Çünkü bu ülkenin darbelere darbecilere, darbecilerle ortaklık yapanlara karşı vereceği çok net cevap seçimlerdir, sandıklardır. Sandık demokrasinin namusudur ve bu millet sandığına sahip çıkarak, geleceğine de sahip çıktı. Bu millet 30 Mart’ta gösterdiği destekle 10 Ağustos’ta ilk turunu gerçekleştireceğimiz cumhurbaşkanlığı seçiminde de işaretini, yolunu çok açık bir şekilde göstermiş oldu. ‘Ey darbeciler durun durduğunuz yerde, ey darbeciler, darbecilerle iş birliği yapanlar durun durduğunuz yerde’ diyerek çok net açık bir mesaj verdi.”
Danıştay’ın kuruluşunda yaşanan protokol gerginliğine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Nebati, haddini aşan herkesin milletten gereken cevabı alacağını dile getirdi. Nebati, “Mesaj alamayanlar vardır. Mesaj almakta direnenler var. Bu milletin sizlere vereceği bir şey yok. Düşün bu insanların yakasından. Her seçimde bu millet bunu diyor. Size yol yok, bu milletin yolu belli. Bu milletin yoldaşı da belli. Siz ancak parmaklarınızı sallayarak ayinler yapabilirsiniz. Ama sizin ayinlerinize katılacak, sizlerle ayin yapacak insanların sayısı emin olun ki sizin sağınızdaki, solunuzdaki üç beş kişiden fazlası değildir” diye konuştu.
Yaşanan gerginliğin Kahramanmaraş Baro Başkanı ve aynı zamanda AK Parti İl Başkanı olan Metin Doğan’ı da üzmüş olabileceğini kaydeden Nebati, ülkenin hakkı ve hukuku bilen hukukçulara ihtiyacı olduğunu belirtti. Nebati, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bir baro başkanı olarak kendisinin hüzünlü olduğunu da biliyorum. Bir Baro başkanının ancak hukukla, hakla doğru bir şekilde ilerlemesi gerekir. Van’da çok çalışan birisi olarak, Van’ın dualarına mazhar olmuş bir başbakanın karşısında hukuku bırakıp, hakkı bırakıp, sadece ve sadece birilerini yol yapıp konuşanlara karşı büyük bir hüzün duyduğundan ben yüzde yüz eminim. Allah bu ülkeye de hakkı hukuku bilen, yasayı bilen, kanunu bilen ama bu milletle sevdalı hukukçuların yetişmesini ve başa gelmesi için de dua etmek istiyorum. Çünkü çok üzüldüğünü biliyorum.”
Daha sonra İl Başkanı Doğan, ziyaretin anısına Nebati’ye yöreye özgü bakır işleme tepsi hediye etti. Toplantıya AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.
Editör: Haber Merkezi